Acasă Politic Ursula von der Leyen vrea certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate...

Ursula von der Leyen vrea certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate țările UE/România nu e de acord

DISTRIBUIȚI

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat joi inițiativa guvernului elen care permite persoanelor vaccinate să călătorească liber și a solicitat un certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate țările Uniunii Europene.

”Este o cerință medicală să aveți un certificat care să ateste că ați fost vaccinat”, a spus Ursula von der Leyen într-un interviu cu Lusa și alte mass-media portugheze, potrivit Euractiv.com. ”Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus ea.

Președintele Comisiei Europene reacționa la o scrisoare trimisă de către prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis la începutul acestei săptămâni, în care a cerut ușurarea regulilor de călătorie pentru persoanele vaccinate.

Deși nu dorea ca vaccinul să fie „”bligatoriu sau o condiție prealabilă pentru călătorie”, Mitsotakis a cerut ”persoanelor care au fost vaccinate să poată călători liber”.

Von der Leyen a spus că este în mare parte de acord cu ideea. ”Orice se decide – dacă acordă prioritate sau acces la anumite bunuri – este o decizie politică și legală care ar trebui discutată la nivel European”, a declarat ea jurnaliștilor în timpul vizitei Comisiei Europene la Lisabona organizată de președinția portugheză a UE. ”Dar cred că este important. Și, așa cum am spus, trebuie să avem o cerință medicală care să dovedească faptul că oamenii au fost vaccinați”, a spus președintele Comisiei.

Președintele României, Klaus Iohannis, respinge propunerea primului-ministru grec Kyriakos Mitsotakis pentru un certificat de vaccinare COVID-19 la nivel european pentru călătorii, spunând că ”nu este bine să împărțiți Europa în două”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here