Acasă Anchete Văcăroiu arată cum se fură în primării

Văcăroiu arată cum se fură în primării

DISTRIBUIȚI

Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, atentioneaza că, intr-o singura primarie din Romania, se pot fura anual 800.000 de lei din impozitele si taxele locale preluate de la cetateni, iar un astfel de caz apare o data sau de doua ori intr-o saptamana, la nivel national, scrie News.ro.

”Va dau un exemplu de saptamana trecuta, pe care l-am discutat in plenul Curtii, la o comuna se fura 800.000 din impozitele si taxele locale preluate de la cetateni. (…) Cazuri din acestea avem unul sau doua pe saptamana. Nu este o treaba izolata (..) In 80% din astfel de cazuri in 24 de ore se aduc banii inapoi, dar furtul tot furt este”, a afirmat Vacaroiu. Cel mai simplu control este verificare casieriei. Se iau chitantele pe un an de zile si se insumeaza, dupa care verificam cat are in trezorerie, a completat presedintele Curtii de Conturi.

Acesta a mai spus ca anul trecut Curtea de Conturi a trimis pentru cercetare penala 124 de dosare penale din 3.200 de unitati teritorale verificate. De asemenea, Curtea de Conturi a dat 13.500 de masuri, inclusiv de recupere a prejudiciilor. Dintre acestea au fost contestate 1.500.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here