Acasă Economie Lărgirea la patru benzi a Centurii de Sud a Capitalei – scoasă...

Lărgirea la patru benzi a Centurii de Sud a Capitalei – scoasă la licitație

DISTRIBUIȚI

Documentația de atribuire pentru procedura de achizitie publică destinată lărgirii la patru benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București Sud a fost transmisă spre validare la ANAP și urmează să fie postată în SEAP.

Acesta reprezintă un nou proiect pe care CNAIR îl inițiază pentru îmbunătațirea traficului rutier pe Centura Municipiului București, după recenta publicare în SEAP a contractului pentru modernizarea segmentelor de drum cuprinse între A1 – DN 7 și DN 2 – A2.

Împărțit în două loturi, noul proiect vizează segmentul de drum dintre A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520) și amenajarea nodurilor rutiere de la intersecția cu DN4 și cu DJ401.

Valoarea estimată este de 216.682.448,01 lei, fară TVA pentru Lotul I și de 179.286.280,21 lei, fară TVA, pentru Lotul II, iar lucrările urmează să fie cofinanțate din fonduri europene nerambursabile.

La 2 mai a.c., CNAIR SA a transmis spre validare la ANAP prin intermediul SEAP, Documentația de atribuire pentru procedura de achizitie publică “Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului București Sud între A2 km 23+600 și A1 km 55+520″ – Lot I: Amenajare nod rutier CB – DN4 (Oltenița) km 29+500 – km 33+190; Lot II: Amenajare nod rutier CB – DJ401 (Berceni) km 33+190 – km 35+600”

După verificarea Documentației de atribuire de către personalul ANAP și validarea acesteia în cadrul platformei SEAP, CNAIR SA va publica anuntul de participare prin care va stabili termenul limită de depunere al ofertelor.

La Berceni, ca la Domnești

Potrivit proiectului Șoselei de Centură Sud a Capitalei, modificat în 2015, cele două intersecții (cu DN4 și DJ401) vor fi reconfigurate cu sensuri giratorii suspendate.

La intersecția cu DJ 401 spre satul Berceni, Șoseaua de Centură trece la nivel, în timp ce pe deasupra va fi construit un sens giratoriu suspendat asemănător cu proiectul de la Domnești. DJ 401 va trece, practic, pe deasupra centurii prin giratia suspendata.

La intersecția cu DN4 spre Oltenița, Șoseaua de Centură va trece la nivel pe sub un sens giratoriu suspendat pe care se va muta actualul DN4. Șoferii care vor veni de pe DN 4 vor avea pante de coborâre de pe giratoriul suspendat către toate direcțiile Șoselei de Centură. – Foto: Economica.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here