Consilierul pe teme economice al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunţat, marţi, că în anul 2015 i s-a propus să trădeze PSD şi i s-a oferit funcţia de premier, subliniind că ”s-a dorit să fie racolat de KGB”, dar a refuzat acest lucru.
”În martie, înainte de a fi arestat, domnul Băsescu a trimis prin domnul Dănuţ Liga, care a fost consilier al domnului Băsescu, care a trimis mai departe prin domnul Mihai Niţă o scrisoare prin care mi se cerea să îmi dau demisia de la Finanţe şi să merg la Banca Mondială vicepreşedinte. Am refuzat scrisoarea. În paralel aveam o altă ofertă de a trăda PSD-ul, de a forma o nouă alianţă cu Vasile Blaga şi o parte din PDL-ul de la vremea aceea, unde puteam sa fiu prim-ministru. Această ofertă a fost făcută pe linia Guşă – KGB”, a declarat Darius Vâlcov, la DC News.
”Această ofertă mi s-a facut de mai multe ori. De ce spun pe linia KGB – pentru că se ştiu relaţiile pe care le-am avut cu Guşă, se ştie că s-a dorit sa fiu racolat de KGB, însă am refuzat”, a mai spus Vâlcov.
După cum se știe, Vâlcov este în conflict cu mai multe televiziuni şi patroni de televiziuni, printre aceştia fiind şi Cozmin Guşă, unul dintre acţionarii Realitatea TV.
Darius Bogdan Vâlcov, născut la 25 martie 1977 în Slatina, a fost senator de Olt între 2012 și 2015, primar al municipiului Slatina între 2004 și 2012, din partea PDL. Din 2012 activează în PSD.
La 27 martie 2012, Vâlcov și-a anunțat demisia din PDL, fiind eliberat în data de 28 martie 2012 din funcția de primar prin ordin al prefectului. În data de 10 iunie 2012, Darius Bogdan Vâlcov a fost reales în funcția de primar.
Vâlcov, fost ministru al Finanţelor, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit patru ani pentru trafic de influenţă, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de opt ani.