Acasă Social Vântul a făcut ravagii în Brașov, Hunedoara și Sibiu

Vântul a făcut ravagii în Brașov, Hunedoara și Sibiu

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, pompierii din județele Brașov, Hunedoara și Sibiu au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase. La nivel național au fost emise 29 atenționări/avertizări meteorologice care vizau intensificări ale vântului în zona de munte și în sudul Banatului.

În cursul zilei de ieri și în timpul nopții, cu eforturi susținute, pompierii militari au acționat pentru degajarea copacilor căzuți, a elementelor de acoperiș sau a panourilor publicitare, fără a exista situații care să pună în pericol viaţa comunităţilor.

Potrivit IGSU, la nivel național au fost înregistrate efecte de vreme rea în patru localități din județele Brașov, Hunedoara și Sibiu, unde s-a intervenit pentru degajarea a 35 de acoperișuri desprinse, șapte copaci căzuți pe carosabil, două panouri publicitare rupte, fiind avariate 13 autoturisme.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar blocată pe două drumuri naționale (DN 1 și DN 73A/BV) din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

Pentru avertizarea populației din zonele aflate sub efectul atenționărilor meteorologice COD ROȘU și COD PORTOCALIU au fost transmise 15 mesaje prin sistemul RO-ALERT, în județele Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova și Sibiu.

În acest moment, la nivel național nu mai sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor negative.

Având în vedere faptul că informările de vremea rea vizează și orele următoare, unitățile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce efecte.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Reamintim populației că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuințe sau alte spații închise care le pot asigura protecția. De asemenea, recomandăm parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here