Acasă Editorial Vântul schimbării

Vântul schimbării

DISTRIBUIȚI

Iohannis s-a întâlnit cu PNL, USR și UDMR pentru consultări privind punerea în lege și în Constituție a rezultatului referendumului pe justiție. Fiecare partid a venit cu „dorințele” și cu propunerile sale, iar președintele i-a asigurat că va ține cont de ele. Astăzi urmează „greii” din PSD și ALDE la discuții.

Iohannis a mai convocat consultări în ultimii ani pe diferite teme, dar ALDE ori nu a dorit să le onoreze cu prezența, ori a trimis oameni doar de formă. Ei bine, astăzi, conform unui anunț oficial, va merge însuși Călin Popescu Tăriceanu, despre care președintele a spus, ironic, faptul că este „o mare valoare a politicii românești”.

A trecut o săptămână fără Liviu Dragnea, iar în prima vizită la Bruxelles după alegerile europarlamentare, pierdute în România de PSD, Viorica Dăncilă a promis că nu va avansa măsurile din Justiție și că va relua dialogul în cadrul MCV.

Parlamentul European primește un suflu nou, iar potrivit VoteWatch Europe, 63% dintre eurodeputații din viitoarea legislatură sunt la primul mandat. România va avea cei mai mulți ”novici” – 75%.

Mariya Gabriel, comisar european pentru economia și societatea digitale, a renunțat la locul câștigat în Parlamentul European la alegerile din mai, pentru a rămâne în Executivul UE. Totodată, Consiliul UE l-a numit marți pe Antti Hartikainen la conducerea misiunii Uniunii Europene de consiliere pentru reforma sectorului securității civile în Ucraina (EUAM Ucraina).

În timp ce unii încă așteaptă măsurile promise de Firea pentru traficul infernal, Bucureștiul este al 11-lea cel mai aglomerat oraș din lume, iar la nivel european este al treilea, după Moscova și Istanbul.

Un conflict care părea îngropat de ceva vreme a reapărut în atenția publică. CCR a decis că prelungirea mandatului şefului Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, de către preşedinte este neconstituțională.

A apărut și primul caz de „dezertor” din actuala legislatură parlamentară care nu a lăsat PSD pentru Pro România, ci pentru PNL. Deputatul de Giurgiu Alexandru Andrei și-a dat seama brusc de faptul că nu mai este social-democrat, ci liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here