Acasă Politic Varșovia: Premierul român participă la Marșul Internațional al Vieții

Varșovia: Premierul român participă la Marșul Internațional al Vieții

DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, va efectua, în perioada 1-2 mai 2019, o vizită în Republica Polonă, care va avea două momente principale.

Astfel, în data de 1 mai, premierul român va participa la Conferința șefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004, organizată la Varșovia. La conferință vor fi prezenți prim-miniștri din Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia și Ungaria.

Cel de-al doilea segment al vizitei se va desfășura în data de 2 mai și constă în participarea prim-ministrului român la Marșul Internațional al Vieții, eveniment educațional anual care presupune parcurgerea pe jos a distanței de la Auschwitz la Birkenau.  De asemenea, premierul va participa la Ceremonia comemorativă de la Birkenau, alături de lideri ai comunității internaționale, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai cultelor religioase, organizații de studenți și copii.

Alături de delegația oficială română prezentă la Auschwitz-Birkenau, vor mai participa la acest eveniment David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, precum şi Tova Ben Nun-Cherbis,  președinte și fondator al Complexului Educațional Lauder-Reut, împreună cu un grup de copii din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here