Acasă Economie Veste buna pentru pensionarii ilfoveni (si nu numai)

Veste buna pentru pensionarii ilfoveni (si nu numai)

DISTRIBUIȚI

pensiiDouă propuneri legislative care prevăd creşterea pensiilor au fost adoptate tacit, luni, de Senat. Una dintre legi prevede majorarea până la 1.072 de lei a punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2017 şi la peste 1.200 de lei de la 1 iulie 2017, iar cealaltă majorarea pensiilor celor care au lucrat în CAP-uri.

Prima propunere prevede ca valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică decât 40% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017.

Cea de a două iniţiativă prevede o majorare a pensiilor pentru cei care au lucrat la CAP, responsabilitatea căutării soluţiilor pentru acest fapt revenindu-i Guvernului, aşa cum susţine Haralambie Vochiţoiu, unul dintre iniţiatori. Următorul pas este că cele două proiecte să meargă la Camera Deputaţilor, for decizional în situaţia de faţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here