Acasă Economie VICEPREŞEDINTE AL CAMEREI ROMÂNO-CHINEZE, LA TRIBUNAL

VICEPREŞEDINTE AL CAMEREI ROMÂNO-CHINEZE, LA TRIBUNAL

DISTRIBUIȚI

            Jiang XiaohuaProcurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Jiang Xiaohua, asociat şi administrator a SC Ricky Impex SRL, vicepreşedinte al Casei Româno-Chineze, pentru evaziune fiscală în formă continuată. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată, tot în stare de libertate şi sub aceeaşi acuzaţie, Shen Lan, asociat şi administrator a SC Ricky Impex SRL. Se asemenea, a fost trimisă în judecată SC Ricky Impex SRL, tot pentru evaziune fiscală în formă continuată. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2009 – 2011, Jiang Xiaohua şi Shen Lan, în calitate asociaţi şi de administratori ai Ricky Impex, au evidenţiat în documentele contabile date nereale privind cheltuielile, taxa pe valoare adăugată, deductibile şi stornări de facturi care nu au la bază operaţiuni reale. De asemenea, cei doi au omis, în parte, evidenţierea operaţiunilor desfăşurate şi a veniturile realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, provocând astfel, bugetului de stat, un prejudiciu de 10.851.046, 59 lei (circa 2.500.000 euro). Activitățile infracționale s-au bazat pe relaţiile comerciale pe care cei doi le-au avut cu firme interpuse, cu un comportament fiscal de ”firme fantomă”, create în acest scop, prin intermediul cărora au importat diferite mărfuri, deşi ei înşişi aveau legături directe cu furnizori externi, în special din China. Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ale celor doi chinezi. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov, cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

De asemenea, procurorii au mai propus faţă de Jiang Xiaohua şi Shen Lan, luarea măsurii controlului judiciar, iar faţă de Ricky Impex, interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau de lichidare, interdicţia iniţierii fuziunii, a divizării, a reducerii capitalului social şi interzicerea unor operaţiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvenţa, cu excepţia măsurilor de conservare.

Printre membrii de onoare ai Casei Româno-Chineze se numără Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Iulian Vlad, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Călin Popescu – Tăriceanu, Valeriu Zgonea, Gheorghe Flutur, Crin Antonescu, Elena Udrea, Anca Boagiu, Varujan Vosganian, Dumitru Nicolae, Teodor Meleșcanu, Viorel Hrebenciuc, Vasile Blaga, Roberta Anastase, Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Nicolae Văcăroiu, Sorin Oprescu, Dan Voiculescu, Ioan Micula, diverși oameni de afaceri români și chinezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here