Acasă Economie VIN DIN NOU CHINEZII

VIN DIN NOU CHINEZII

DISTRIBUIȚI

delegatie-chinaSunt interesați de Laserul de la Măgurele

La invitaţia Consiliului Judeţean Ilfov, o nouă delegaţie oficială din provincia Zhejiang condusă de Feng Ming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Parlamentului (Adunării Populare), va vizita România. Miercuri, 28 mai a.c., se va desfășura o întâlnire cu comunitatea chineză/reprezentanți ai mediului de afaceri, iar o zi mai târziu vor avea loc convorbiri oficiale la sediul Camerei de Comerț și Industrie Ilfov (Bd. Octavian Goga nr. 2, intrarea E, et. 8, camera 1, sector 3 – Sala Ninel Chiriacescu) cu oficiali ai CJ Ilfov și ai mediului de afaceri din județ. Agenda convorbirilor cuprinde dezvoltarea relației de cooperare, prin identificarea oportunitățilorde realizare de schimburi economice și investiții, inclusiv discuții cu reprezentanții Camerelor de Comerț și Industrie. Totodată, partea română va prezenta o serie de propuneri de proiecte ce pot face obiectul unei dezvoltări economice reciproce.

Delegația din China va merge în vizită și la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” (IFIN-HH).

Vineri, 30 mai a.c., la Palatul Parlamentului vor avea loc întâlniri cu parlamentarii de Ilfov.

Prima întâlnire bilaterală cu autoritățile locale din provincia Zhejiang (iulie 2013, delegația condusă de Mao Linsheng, prim-vicepreședinte al Parlamentului provinciei), a fost încheiată cu semnarea unei Scrisori de Intenție privind stabilirea de relații de înfrățire între județul Ilfov și provincia Zhejiang. Scrisoarea de Intenție face referire la schimburi și cooperare în domeniile economie, comerț și investiții,  educație, știință, tehnologie, turism și cultură.

În noembrie 2013, CJ Ilfov a primit vizita unei delegații din districtul Xiaoshan (condusă de Yu Donglai – consilier la Guvernul Popular din Districtul Xiaoshan), ocazie cu care s-a semnat o Scrisoare de Intențieprivind stabilirea relațiilor de prietenie între districtul Xiaoshan din provincia Zhejiang și comuna Afumați din județul Ilfov.

Preşedintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a deschis, la 19 noiembrie 2013, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, runda de dialog bilateral cu delegația chineză din Districtul Xiaoshan, Provincia Zhejiang. “Județul Ilfov constituie un loc atractiv pentru investiţiile străine, iar R.P Chineză reprezintă, în dezvoltarea sustenabilă a judeţului Ilfov, un partener strategic în proiectele de anvergură”, a declarat cu acest prilej șeful delegației chineze, Yu Donglai. Totodată, Consiliul Județean Ilfov a facilitat dialogul delegației din Districtul Xiaoshan cu reprezentanții Primariei Afumați, în perspectiva concretizării demersurilor de înfrățire. Actul de înfrățire – concretizat în după-amiaza aceleiași zile prin semnarea unei scrisori de intenție – contribuie la dezvoltarea reciprocă a comunităților locale, în speranța derulării unor proiecte comune.

Peședintele C.J. Ilfov, Marian Petrache, a subliniat faptul că această înfrățire va avea efecte pozitive asupra comunei Afumați și a județului Ilfov, mai ales în plan economic și comercial. “Pe fondul dezvoltării unei puternice comunități chineze în județul Ilfov în ultimii ani, acest demers vine ca o consecință a colaborării avută până în prezent. Este important să dezvoltăm în continuare bunele relații de colaborare și, în acest sens, vă asigur de tot sprijinul instituției noastre.”

Delegația chineză din Districtul Xiaoshan a fost reprezentată de Jin Wei, director adjunct al Oficiului General al Guvernului Popular, Xu Xiaoxing, director adjunct al Biroului Comercial, Xu Xiaofu, director al Biroului pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană – Rurală, și Chen Yandan, director general al Biroului Afaceri Externe, Districtul Xiaoshan. Din partea română au mai participat la convorbiri subprefectul județului Ilfov, Ionel Florin Nae, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, Dan Dumitru, și reprezentanții Primariei Afumați, primarul Gabriel Dumanică și secretarul Primariei, Mariana Tudor, informează Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Ilfov. – www.timpromanesc.ro

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentA N U N Ţ
Articolul următorBRAGADIRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here