Acasă Educatie Voluntari: Absenteismul și abandonul școlar în atenția polițiștilor ilfoveni

Voluntari: Absenteismul și abandonul școlar în atenția polițiștilor ilfoveni

DISTRIBUIȚI

În zilele de 10 și 11 mai a.c., polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, ai Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiști din orașul Voluntari, împreună cu polițiști locali din Voluntari și reprezentanți ai Direcției Educație Cultural Sportivă și Identitate Comunitară, din cadrul Consiliului Local Voluntari, au organizat o acțiune, pentru prevenirea fenomenelor de absenteis, abandon școlar și delicvența juvenilă, în incinta unităților de învățământ din oraș, precum și în  proximitatea acestora.

Așadar, reducerea fenomenului de  absenteism și  abandon școlar, precum și prevenirea comiterii de fapte antisociale de către minori,  reprezintă scopul acestor activități, pe care polițiștii ilfoveni le-au desfășurat  împreună cu ceilalți parteneri.

Potrivit IPJ Ilfov, la activități, polițiștii s-au întâlnit în cadrul unor ședințe, cu directori, cadre didactice și consilierii unităților de învățământ, dar și cu elevi, fiind purtate discuții pentru prevenirea delicvenței juvenile și victimizarea minorilor.

Activitățile de conștientizare și prevenire a fenomenului de absenteism și abandon școlar a fost dezbătut în cele 2 zile, la 4 unități de învățământ, beneficiari fiind 170 de elevi și 10 cadre didactice. Aceștia au ascultat cu interes explicațiile și recomandările polițiștilor și au participat interactiv la discuții.

De asemenea, în cadrul activităților, polițiștii de la siguranța școlară au identificat elevi, care absentează de la școala și le-au explicat acestora importanța frecventării orelor de curs, precum și respectarea regulamentelor școlare.

O altă activitate desfășurată de polițiști a fost aceea de verificare a  barurilor, a sălilor de jocuri de noroc și a parcurilor din zonele adiacente unităților de învățământ, sens în care a fost  monitorizat și  modul de acces, respectiv de ieșire a elevilor din unitățile școlare.

Pentru ca cei mici și cadrele didactice se fie în siguranță, a fost monitorizată afluirea și de fluiera elevilor la și de la școală.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 10 =