Acasă Editorial VOTAȚI CU MINTEA!

VOTAȚI CU MINTEA!

DISTRIBUIȚI

alegeri click 1.EDITORIAL – Cătălin DRAGOMIR

Nu ne-am lecuit nici după 26 de ani de sondaje cu rezultate contradictorii, să nu le spun croite după chipul preferaților, de cuvintele adânc cumpănite de la televizor, spuse de maeștrii manipulării, de politicieni inculți și de comentatori răsăriți peste noapte în studiourile televiziunilor, plătiți să ne țină lecții de democrație și civilizație.

De vreun an ni se servesc, periodic, sondaje potrivit cărora primari penali, suspendați din funcție sau trimiși în judecată, au tupeul să candideze din nou la 5 iunie, ba mai mult, ni se sugerează că vor câștiga fără probleme, pentru că ”fără ei nu se poate”, ”cu ei ne-am obișnuit”, ”la ce să alegem alții?. ”să fure și ăia?!” Se spune că în București locuitorii (în majoritatea lor) din sectoarele 4 și 5 nu pot să trăiască fără Piedone și Vanghelie (că nu mai are cine să le dea ”socialu”, iar alții care vor veni îi vor trimite la muncă), iar la Craiova, ”doamna Olguța” are imagine mai bună decât Mihai Viteazu. La fel se întâmplă și în Ilfov, la Jilava, unde primarul Adrian Mladin, rămas independent, condamnat în primă instanță pentru fapte de corupție, dar încă în funcție (până pe la jumătatea lunii mai) e curtat intens de un partid mare pentru a face campanie unui candidat. Se spune că dacă pune Mladin mâna pe candidat, respectivul e deja primar, înainte să se numere voturile.

La 13 aprilie, un barometru mai serios, al INSCOP, ne spune, însă, răspicat, că românii nu mai vor în fruntea obștii un primar penal: ”Majoritatea populaţiei este intransigentă când vine vorba despre fapte de corupţie, în ciuda părerilor unor sociologi și a multor comentatori politici: 82,6% dintre români nu mai vor un primar penal, doar 8,4% afirmând că ar vota un astfel de candidat”. Ce să înțelegem?

Dar, mare atenție, stimați alegători: un primar suspendat pentru corupție sau pentru alte fărădelegi poate candida dacă nu e condamnat definitiv. Poate să și câștige, având în vedere deruta generală. Însă, odată ce va fi declarat câștigător, va fi suspendat din nou de prefect, pentru că așa e legea. Așa că mai bine gândiți și votați cu mintea! Raflectați, cumpăniți și apoi votați!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here