Acasă Info Local Ziua Instituției Prefectului, marcată și în Ilfov

Ziua Instituției Prefectului, marcată și în Ilfov

DISTRIBUIȚI

La 2 aprilie 2019 a fost sărbătorită, pentru prima dată în România, Ziua Instituţiei Prefectului, zi instituită prin Legea nr. 348/2018.

Manifestarea și-a dorit să arate importanța pe care o are instituția prefectului în arhitectura statului, în coordonarea serviciilor publice deconcentrate, în sprijinirea autorităților locale și a cetățenilor, anunță Prefectura Ilfov.

Pentru a marca evenimentul, Instituția Prefectului Județului Ilfov a primit vizita unui grup de elevi de la Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” din comuna Brăneşti, cărora reprezentanții armelor Ministerului Afacerilor Interne și echipa de voluntari a Societăţii Naţionale de Cruce Roșie – filiala Ilfov le-au prezentat tehnici de prim ajutor, măsuri de prevenţie şi pregătire pentru dezastre, echipamentele din dotare şi autovehiculele din tehnica de intervenţie a structurilor MAI.

De asemenea, elevilor le-a fost prezentat pe scurt istoricul noțiunii de prefect, rolul instituției prefectului, importanța Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în gestionarea diverselor tipuri de risc și activitatea Colegiului Prefectural.

Prefectul județului Ilfov, Mihai Sandu Niță, a transmis un mesaj de apreciere celor prezenți, a felicitat tinerii pentru participările la diverse competiții școlare și i-a îndemnat să fie mândri de județul în care s-au născut și de potențialul științific, tehnologic, economic și cultural ilfovean.

           

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here