Acasă Info Local ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, SĂRBĂTORITĂ LA IPJ ILFOV

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, SĂRBĂTORITĂ LA IPJ ILFOV

DISTRIBUIȚI

defilare1 Decembrie a fost adoptată ca zi națională a României în anul 1990, reprezentând sărbătorirea Marii Adunări de la Alba Iulia, unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România și care simbolizează unirea tuturor românilor într-un singur stat național.

Anul 1918 reprezintă în istoria poporului român anul triumfului idealului național, anul încununării victorioase a lungului șir de lupte și sacrificii umane și materiale pentru făurirea statului național unitar.

Din punct de vedere istoric, Marea Unire de la 1918 a fost posibilă datorită suprapunerii a două elemente: dorinţa de unire a românilor, de realizare a statului naţional unitar, în forma sa maximă, proiect care începe la 1859 şi care s-a încheiat  în 1918 şi, în al doilea rând, datorită apariţiei unui moment internaţional favorabil, creat la sfârşitul primului război mondial, război la care România a participat.

Această zi a fost omagiată de către polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov împreună cu reprezentanți ai administrației locale prin depuneri de jerbe și coroane de flori la monumente ale eroilor români în 16 localități de pe raza județului Ilfov.

De asemenea, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov a avut loc simpozionul ”Însemnătatea zilei de 1 Decembrie pentru poporul român”, în cadrul căruia, polițiștii au urmărit cu interes prelegerea și imagini elocvente, prezentate de către specialiști în istorie, cu privire la Marea Unire și momentele premergătoare acesteia. – foto Agerpres.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here