Acasă Info Local Ziua Poliției Române – sărbătorită de polițiștii ilfoveni în mijlocul cetățenilor 

Ziua Poliției Române – sărbătorită de polițiștii ilfoveni în mijlocul cetățenilor 

DISTRIBUIȚI

Ziua Politiei 2La 25 martie a.c. s-au împlinit 194 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române și, ca în fiecare an, IPJ Ilfov a sărbătorit momentrul în mijlocul cetățenilor.

Inspectoratul de Poliție Ilfov este cel mai tânăr inspectorat de poliție din țară, fiind înființat la 15 ianuarie 1998. Pentru ilustrarea atribuțiilor care îi revin, au fost expuse, la Centrul Cultural Ion Manu, din Otopeni, echipamente folosite în activitățile pe care le desfășoară, fiind totodată realizate și mai multe exerciții demonstrative.

Astfel, au fost organizate standuri expoziționale, fiind prezentat autolaboratorul folosit de specialiștii criminaliști, autovehicule de serviciu dotate cu aparate de supraveghere a traficului rutier și motociclete folosite de polițiștii rutieri, armamentul folosit de către luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale, precum și arme de colecție.

De asemenea, la eveniment au fost prezente trei cupluri chinotehnice care au efectuat mai multe exerciții demonstrative (de disciplinizare sincron, de aportare în lesă, de căutare a unor obiecte ascunse și sărituri peste obstacole).

La finalul activităților, luptători din cadrul  Serviciului Acțiuni Speciale au realizat două demonstrații de tactică adoptată în cazul interceptării unui autoturism cu suspecți și dezamorsarea unei situații de criză într-o clădire, în care se află indivizi înarmați și foarte periculoși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here