Acasă Info Local 17 PERSOANE REȚINUTE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

17 PERSOANE REȚINUTE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

DISTRIBUIȚI

politiaÎn urma percheziţiilor efectuate joi, 21 mai, de poliţiştii de investigarea criminalităţii economice, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, au fost reţinute 17 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător, în valoare de 2.000.000 de lei.

La 21 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au efectuat 59 de percheziţii la domiciliile şi societăţile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul construcţiilor, textilelor şi comerţului de legume – fructe. De asemenea, poliţiştii au pus în executare 57 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, ştampile şi medii de stocare. Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător, în valoare de 2.000.000 de lei (24.656 de lei confiscaţi numerar, obiecte textile, încălţăminte, optică medicală, precum şi două autovehicule de lux). 17 persoane au fost reţinute sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada 2014 – 2015, în circuitul infracţional ar fi fost implicate peste 150 de societăţi comerciale, conduse de opt cetăţeni sirieni, care ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive în valoare de peste 20.000.000 de euro, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la peste 4.000.000 de euro. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here