Acasă Economie Ajutor pentru fermieri

Ajutor pentru fermieri

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 91 de milioane de euro pentru crescătorii de bovine, porcine și păsări din România sub formă de subvenții directe din partea statului. Măsura este menită să rezolve problemele de lichiditate cu care se confruntă fermierii și să compenseze o parte din pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID-19 şi a restricțiilor pe care autoritățile române le-au impus pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Valoarea totală a ajutorului acordat unui beneficiar nu poate depăși echivalentul în lei a 290.000 de euro. Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat este de 20 de zile, iar plata se face până la data de 30 iunie.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile cadrului temporar. În special, ajutorul (i) nu va depăși 290.000 de euro per beneficiar; și (ii) se acordă până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here