Acasă Cultura Amintiri, amintiri…

Amintiri, amintiri…

DISTRIBUIȚI

Scrisoare către George Stanca

 ”Bună ziua,

Dacă pentru Dvs. a fost o surpriză plăcută ”replica mea târzie” evident că și pentru mine a fost promptitudinea răspunsului. Care a deschis cutia de amintiri. Comune. ”Atât de departe și totuși atât de aproape” este o frază des uzitată. Ni se potrivește și nouă. Am fost departe fizic, dar aproape sufletește prin Rapid și intelectualicește prin articolele Dvs.

Dar să depanăm amintiri: Pentru azi, lansarea cărții Dvs Un an sub Ciorbea – sticluța cu vitriol pamflete politice, produsă in februarie 1999 (Oh!, tempora !) la Sala Dalles.

Am avut inspirația să notez personalitătile care au fost prezente. Lista mea cuprinde 18 nume: Ion Coja, Mircea Ciumara, Constantin Sorescu, Gheorghe Tinca, Mircea Pașcu, Gioni Dumitriu, Adrian Fetăcău, Grupul Vouă, Daniela Ghițescu, tenorul Florin Georgescu, Ionel Stoica, Constantin Mincea, Mircea Rădulescu, Gil Dobrică, Ion Dolănescu, Elena Cârstea, Marius Tupan și Mugurel Dumitru (redactor la publicațiile Rapidului din acea vreme).

Am fost prezent împreună cu fiul Mihai. Am revăzut lista. De unii nu ne-am mai adus, concret, aminte. Am lăsat insensibila foaie de hârtie să-și spună cuvântul. Unii dintre ei au plecat departe de noi. Altii au trecut în uitare. Căci ”viața are o caracteristică primordială: este trecătoare”.

Evident că nu știam de problemele Dvs recente de sănătate. Știam de cea veche, diabetul. Vă doresc din tot sufletul meu de ”prieten de departe” multă sănătate. Lumea complexă a literelor are nevoie de Dvs. Dacă aveti timp și disponibilitate sufletească vom depăna prin intermediul draguțului de internet și alte amintiri. Am vorbit despre Dvs. cu prietenii mei din ”Giuleștiul Tânganului” (botezul vă apaține într-o dedicație postată pe un exemplar cu poeziile Dvs. din SLAST) și am descoperit, surprinzător, multe amintri comune…

Deocamdată nimic despre mine…”

Cu sinceră prietenie, Vasile Bolboja (12 ianuarie 2019)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here