Acasă Educatie Campanie pentru siguranța rutieră în școlile din Ilfov

Campanie pentru siguranța rutieră în școlile din Ilfov

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul de Poliție și Crucea Roșie Ilfov desfășoară în intervalul aprilie – decembrie o campanie pentru reducerea numărului de accidente rutiere în județ.

Voluntari ai Crucii Roșii și reprezentanți ai Poliției Rutiere vor merge în școlile și în liceele din județ și vor vorbi despre regulile de circulație, astfel încât elevii să conștientizeze pericolele, să fie mai atenți pe stradă și astfel să poată evita accidentele. Cursurile ținute de echipele mixte vor avea și o componentă practică, de prim ajutor și vor fi adaptate tipului de învățământ – gimnaziu sau liceu. În acest fel, tinerii care se pregătesc să își ia permisul vor avea un ajutor în plus, pentru pregătirea examenului.

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov: “Punem pe primul loc siguranța copiilor noștri, în contextul în care numărul victimelor rezultate din accidente rutiere este în continuă creștere. În 2017 am avut 8 copii accidentați pe trecerile de pietoni. Anul trecut, numărul lor aproape s-a dublat – am ajuns la 15 copii accidentați”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here