Acasă Editorial Atracția Cotrocenilor

Atracția Cotrocenilor

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

Nici nu s-au încheiat bine alegerile europarlamentare că au și început să apară candidați pentru funcția supremă în stat. Pe lângă Liviu Pleșoianu, tras în ultima vreme pe linie moartă de PSD, despre care se știe că tânjește după fotoliul de la Cotroceni, au apărut deja alte trei candidaturi, două din Ilfov: independentul Costel Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, și Ninel Peia, fost deputat PSD, acum candidat din partea Partidului Neamului Românesc. Al treilea candidat este o doamnă – Ramona Ioana Bruyneels – din partea Partidului Puterii Umaniste (Social Liberal), fostă confidentă a uneperistului Gabriel Oprea.

Deci, un început furtunos. Urmează, probabil, răzgândirea lui Popescu-Tăriceanu, care mârîie în continuare la PSD deși la 26 mai a căzut rușinos, Dan Barna, useristul care se vede deja pe cai mari deși a câștigat, de pe locul al treilea, doar o bătălie, Kelemen Hunor de la UDMR și, de ce nu, Viorica Dăncilă, care are cele mai mari șanse să devină președinte al PSD la congresul extraordinar de la sfârșitul lunii. Chiar dacă PSD măsoară în sondaje mai multe persoane, de la Mihai Gâdea, Dan Puric, Olguța Vasilescu până la Mihai Fifor, tot lideruului partidului i-ar sta mai bine să lupte direct cu Klaus Iohannis, mai ales că are în mână, încă, și guvernarea, deci alocările de fonduri. Am sărit peste PMP, deocamdată, care s-ar putea să meargă totuși pe mâna lui Iohannis, și peste Pro România care, în urma refuzului (de moment) al lui Victor Ponta, ar putea propulsa-o în bătălie pe Corina Crețu.

Cu astfel de candidaturi, însă, cel puțin la o primă vedere, Iohannis ar putea câștiga fără prea mari emoții, asta dacă peste noapte nu ar răsări vreun candidat pe care alegătorii să îl accepte din prima și să îl considere salvatorul națiunii. Dar, e greu de crezut așa ceva.

Și, dacă Ilfovul are deja doi candidați pentru Cotroceni, de ce nu ar mai apărea și alții de prin județele mari? Ce ziceți, vă e dor de Gheorghe Funar? Asta, așa, să băgăm și noi bățul prin gard…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here