Acasă Economie BANI, BAGĂ BANI…

BANI, BAGĂ BANI…

DISTRIBUIȚI

caini_comunitariINVESTIȚII MARI ÎN VOLUNTARI

Parteneriat cu Penitenciarul Jilava pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari

Investiţia totală pentru reabilitarea şi extinderea Bulevardului Pipera depăşeşte 83 milioane de lei, din care contribuţia oraşului Voluntari este de șapte milioane de lei, şi se estimează că lucrările vor fi finalizate până în luna decembrie 2015, după cum susține primarul Florentin Costel Pandele. Bulevardul va extins cu două benzi, va avea canalizare în sistem divizor, iluminat public și trotuare.

Documentaţia pentru realizarea proiectului de reabilitare şi extindere a fost realizată în anul 2012, dar începerea lucrărilor s-a făcut în toamnă. “Este inadmisibil ca între momentul anunţului pe SEAP şi până la începerea efectivă a lucrărilor să treacă atâta timp, mai ales că finanţarea provine din fonduri europene. Sunt convins că leguitorul va găsi o soluţie juridică care să elimine întârzierile generate de contestaţii şi să ne ajute să începem cât mai rapid astfel de proiecte”, a declarat primarul Pandele.

În ceea ce priveşte problemele de trafic semnalate de cetăţeni, primarul Pandele a precizat că acestea sunt determinate de numărul mare de maşini care tranzitează zona şi de lucrările care se execută în prezent. Un factor agravant este şi numărul mare de şcoli care se găsesc în zonă. Există situaţii în care traficul este îngreunat şi de părinţii care îşi duc copiii la şcoală şi care parchează chiar în faţa unităţilor de învăţământ. Edilul oraşului Voluntari a lansat un apel, solicitând şoferilor să evite în perioada următoare zonele aflate în reabilitare din Voluntari.

Într-o întâlnire cu presa centrală, Pandele a prezentat şi câteva dintre proiectele demarate în zona Pipera şi aflate aproape de finalizare. Printre acestea se numără Parcul Pipera, ce va fi dat în folosinţă în aprilie 2015. Parcul are o suprafaţă de 20.000 mp, include 8400 mp de spaţii verzi în care s-au construit trei spaţii de joacă şi s-au amenajat patru zone de recreere pentru adulţi. Au fost delimitate de asemenea spaţii pentru animale de companie. În zonele de recreere au fost construite un turn de belvedere de 7 m, foişoare, chioşcuri de informare, precum şi parcări. Valoarea totală a lucrărilor depăşeşte 11,5 milioane lei. Baza Sportivă Pipera, proiect aflat in derulare, include două terenuri cu iarbă naturală, cu tribune 2500 de locuri, un teren cu suprafata sintetica, cu trinune de 650 de locuri şi pistă de atletism. Valoarea investiţiei este de 12 milioane lei.

În ceea ce priveşte problematica câinilor comunitari, edilul din Voluntari a precizat că există numeroase sesizări privind abandonarea animalelor din alte zone ale oraşului Bucureşti. De aceea, s-a luat decizia intensificarea controalelor şi supravegherea în zonele în care au fost semnalate astfel de probleme. În plus, Primăria Voluntari a încheiat un parteneriat cu Penitenciarul Jilava în cadrul căruia se vor organiza padocuri pentru câinii strânşi de pe stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here