Acasă Educatie Buna informare, un criteriu valoros în alegerea carierei

Buna informare, un criteriu valoros în alegerea carierei

DISTRIBUIȚI

Polițiștii ilfoveni de la siguranță școlară, prevenire a criminalității, pregătire profesională, resurse umane și  rutieră, împreună cu polițiști din  Popești Leordeni, Voluntari și Clinceni, și-au promovat profesia în rândul elevilor ilfoveni. Astfel, liceenii din anii terminali au aflat direct de la polițiști despre rolul, valorile și principiile etice, atribuțiile și responsabilitățile și mediul de activitate ale profesiei.

Astfel, miercuri, 22 martie a.c., gazde ale acestor activități de orientare profesională făcută de IPJ au fost Liceul Teoretic ”Alexandru Rosetti” din Vidra și Liceul Teoretic ”Radu Popescu” din Popești Leordeni, iar joi, 23 martie a.c., activitatea s-a desfășurat la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Voluntari și la Liceul Sportiv ”Helmut Duckadam” din Clinceni.

Interesul pentru întâlnirea cu polițiștii ilfoveni a fost demonstrat de numărul semnificativ- 215 – de liceeni care au participat la discuții, dar și de caracterul interactiv al întâlnirilor, tinerii fiind interesați de satisfacțiile meseriei, dar și de riscurile pe care le presupune.

Elevii au primit informații despre unitățile de învățământ ale MAI, condițiile care trebuie îndeplinite și pașii de urmat, pentru cei care doresc să devină polițiști.

În același context, polițiștii au discutat cu elevii și despre permanenta pregătire și perfecționare pe care le presupune meseria de polițist, nu doar ca o condiție a performanței în carieră, ci și ca nevoie de adaptare la transformările sociale.

De asemenea, le-a fost prezentată noua uniformă de poliție și elementele din dotare.

În același context, un elev al unei școli  de poliție, aflat în stagiul de practică la IPJ Ilfov, le-a împărtășit din experiența proprie.

3 COMENTARII

  1. […] Polițiștii ilfoveni de la siguranță școlară, prevenire a criminalității, pregătire profesională, resurse umane și  rutieră, împreună cu polițiști din  Popești Leordeni, Voluntari și Clinceni, și-au promovat profesia în rândul elevilor ilfoveni. Astfel, liceenii din anii terminali au aflat direct de la polițiști despre rolul, valorile și principiile etice, atribuțiile și responsabilitățile și mediul de activitate […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here