Acasă Economie LOCURI DE MUNCĂ PENTRU TINERI ȘI BANI PENTRU ÎNCEPUTUL UNEI AFACERI ...

LOCURI DE MUNCĂ PENTRU TINERI ȘI BANI PENTRU ÎNCEPUTUL UNEI AFACERI  

DISTRIBUIȚI

povesti de succes Marian Petrache – 40 de povești de succes pentru cele 40 de localități din Ilfov

Continuăm în acest număr să prezentăm proiectele realizate de Consiliul Județean Ilfov în primul mandat al lui Marian Petrache.

La sfârșitul anului trecut a fost finalizată implementarea unor proiecte ambițioase, amintește Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov. Prin proiectul ”Întreprinderi sociale responsabile”, care a fost cofinanțat de Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Sectorial «Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013» şi a fost derulat în doua regiuni de implementare – București – Ilfov și Centru, au fost create 39 de locuri de muncă, 30 dintre acestea fiind ocupate de persoane vulnerabile.

Prin cel de-al doilea proiect ”SOCEC-NET” au fost asigurate alte 72 de locuri de muncă în regiunile Bucureşti -Ilfov şi Sud – Muntenia. 159 de persoane vulnerabile au participat la programul de formare, la nivelul regiunilor Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia.

Prin intermediul celui de al treilea proiect – ”Antreprenoriatul – şansa unui viitor mai bun pentru tineri” – au fost instruiţi 435 de tineri care au aflat din tainele antreprenoriatului. 110 au depus proiecte, iar 40 de tineri au primit finanțare până în 25.000 de euro pentru a-și deschide o afacere. În “Programul de Dezvoltară Locală”, cu care Marian Petrache a câștigat alegerile în 2012, un punct important l-a reprezentat dezvoltarea antreprenoriatului la tineri şi crearea de noi locuri de muncă. Marian Petrache a reușit să implementeze, în județul Ilfov, cu fonduri proprii ale Consiliului Județean sau prin atragerea de fonduri europene, 40 de poveşti de succes pentru cele 40 de unități administrative din Ilfov.

Una dintre poveștile de succes este a lui Florin Cepraga, cel care a lansat o platformă românească de socializare și promovare. Este spaţiul în care sunt promovate valorile și acțiunile după un singur criteriu: cel al meritelor. Proiectul apare și într-o publicație lunară. Investiția în proiect a fost de 111.750 lei şi au fost create pentru început trei locuri de muncă.

O altă poveste de succes finanţată prin proiectul “Antreprenoriatul – şansa unui viitor mai bun pentru tineri” este cea a Claudiei Tecuceanu – o tânără de 25 de ani care şi-a transformat pasiunea pentru genţi în business.
”Gențile Maestoso sunt capodopere la scară redusă, manufacturate în atelierul propriu de meşteri artizani cu experiență de trei generații în domeniul marochinăriei. Investitia totală a fost de 125.710 lei si au fost create patru locuri de muncă”, a precizat Marian Petrache. – A. R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here