Acasă Info Local Comuna Tunari s-a înfrățit cu localitățile Șişcani, Cioreşti și Cazangic (Republica Moldova)

Comuna Tunari s-a înfrățit cu localitățile Șişcani, Cioreşti și Cazangic (Republica Moldova)

DISTRIBUIȚI

tunari-cu-moldova-1

La 4 noiembrie curent, primarul comunei Tunari, Alexandru Neacşu, s-a aflat în Republica Moldova unde a pus bazele înfrățirii localității pe care o reprezintă cu alte trei localități din Republica Moldova – Şişcani, Cioreşti și Cazangic.

Unirea trebuie să înceapă de jos în sus, pentru că aici se cunosc problemele comunității şi ale oamenilor. Este vorba despre trei primari din trei partide diferite, români adevărați, iubitori de țară, care reprezintă comunități cu puternice sentimente patriotice româneşti. Se vor face demersuri ca România să acorde anul viitor ceea ce a promis: finanțare directă primăriilor înfrățite, susțin reprezentanții delegației din România.

Delegația din Tunari a fost primită peste tot cu prietenie, iar primarul Neacșu şi-a exprimat încrederea de a reveni cât mai curând pentru a se concretiza proiecte care să fie utile pentru comunitate.

Aceste evenimente au avut loc în urma Adunării Primarilor de pe cele două maluri ale Prutului.organizată în vară de Acțiunea 2012.

Este un act de respect reciproc. O să avem proiecte comune și o să le împărtășim românilor de peste Prut din experiența noastră, spune primarul Alexandru Neacșu.

Consiliul Local al comunei Tunari susține înfrățirea localității cu cele trei comune din Republica Moldova, declară, la rândul său, viceprimarul Cristian Niculae.

Primăria comunei Şişcani se află în componența raionului Nisporeni, Ciorești este o comună din același raion, iar Cazangic este o comună din raionul Leova. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here