Acasă Anunturi Comunicat de presă

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

DISTRIBUIȚI
Inițierea Proiectului de Achiziție de Echipamente și Materiale Destinate Reducerii Riscului de Infecții Nosocomiale pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea
29 Aprilie 2024, București
Consiliul Județean Ilfov anunță inițierea proiectului „Echipamente și Materiale Destinate Reducerii Riscului de Infecții Nosocomiale pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12.Sănătate, Investiția: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.
Valoare totală a proiectului este de 2.804.735,99 LEI (inclusiv TVA).
Obiectivul general al proiectului vizează siguranța actului medical atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medico-sanitar prin dezvoltarea laboratorului de analize de microbiologie și achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.
Beneficiarul proiectului este Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, adresa str. Studioului nr. 5, Oraș Buftea, județul Ilfov.
Scopul proiectului este de a proteja sănătatea populației de infecțiile asociate asistenței medicale la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea prin dotarea corespunzătoare a spitalului cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.
Reducerea riscului de infecții nosocomiale se va realiza prin cele două componente principale: diagnosticul rapid, izolarea și tratarea eficientă a infecțiilor nosocomiale prin dotarea laboratorului și igienizarea, decontaminarea și prevenirea infecțiilor nosocomiale prin dotarea cu aparatură.
Hubert Thuma, Președintele Consiliului Județean Ilfov: “De ce ne-am zbătut să obținem fonduri PNRR pentru acest spital? Haideți să vorbim pe date concrete din teren. În Maternitatea Buftea, în 2020 au venit pe lume 900 de copii, iar anul trecut, 820. Imaginați-vă cât de necesară este această aparatură pentru siguranța pacienților. Este important ca atunci când gândim un proiect să ne identificăm cu cetățeanul care are nevoi, care trece zilnic printr-o situație de viață. Fiecare dintre noi poate avea o problemă de sănătate într-o zi, cu toții avem nevoie de medici buni, empatici, de aparatură modernă pentru a fi tratați, dar și pentru a nu sta cu teama că venim în spital pentru a ne trata, dar riscăm să plecăm cu infecții intraspitalicești. Pe calculele Direcției Generale Pentru Evidența Persoanelor, în orașul Buftea sunt înregistrați 23.405 locuitori. Numai în Buftea! Însă, acest spital deservește și localitățile din proximitate – Corbeanca, Chitila, Mogoșoaia, Periș, Snagov, adică undeva la 100.000 de locuitori”.
Rezultatele proiectului constau în dotarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea cu echipamente și materiale moderne, menite să reducă riscul de infecții nosocomiale și să îmbunătățească performanța serviciilor medicale.
Informații suplimentare puteți solicita la numărul de telefon +4 021 212 56 99 sau la adresa de email dmpd@cjilfov.ro.
„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

1 COMENTARIU

  1. […] Inițierea Proiectului de Achiziție de Echipamente și Materiale Destinate Reducerii Riscului de Infecții Nosocomiale pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea 29 Aprilie 2024, București Consiliul Județean Ilfov anunță inițierea proiectului „Echipamente și Materiale Destinate Reducerii Riscului de Infecții Nosocomiale pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12.Sănătate, Investiția: I2. […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here