Acasă Uncategorized CONFERINTA FINALĂ A PROIECTULUI PRE-WASTE

CONFERINTA FINALĂ A PROIECTULUI PRE-WASTE

DISTRIBUIȚI

 

 

Conferinta finală a proiectului Pre-waste: experţii din Europa au avut ocazia să afle mai multe despre exemplele de bună practică şi uneltele din domeniul prevenţiei generării deşeurilor

 

07-11-2012

 

 

 

 

Conferinta finală a proiectului Pre-waste: experţii din Europa au avut ocazia să afle mai multe despre exemplele de bună practică şi uneltele din domeniul prevenţiei generării deşeurilor

 

Pe 7 noiembrie, peste 200 de experţi din oraşe şi regiuni europene s-au adunat la Comitetul Regiunilor, în Bruxelles (Belgia), pentru a afla mai multe informaţii despre rezultatele proiectului Pre-waste.

 

Zilele Europene ale Deşeurilor şi Resurselor (7-8/11/2012), organizate de ACR+, Brussels Environment, Comitetul Regiunilor şi reţeaua RREUSE, au oferit un moment propice pentru împărtăşirea experienţei în privinţa prevenţiei generării deşeurilor între autorităţile locale şi regionale şi alţi experţi în prevenţia generării deşeurilor din Europa.

 

În prima zi, în cadrul conferinţei finale a proiectului Pre-waste au fost prezentate rezultatele proiectului, al cărui scop a fost elaborarea unor unelte care să ajute decidenţii locali şi regionali în pregătirea planurilor de prevenţie a generării deşeurilor:

       O metodologie pentru elaborarea şi implementarea planurilor şi acţiunilor de prevenţie a deşeurilor

       O prezentare a bunelor practici din domeniul prevenţiei generării deşeurilor

       Indicatori din domeniul prevenţiei generării deşeurilor şi o unealtă web pentru monitorizare

       Prezentarea în sesiuni paralele a rezultatelor studiilor de transferabilitate/fezabilitate elaborate de partenerii Pre-waste pentru transferul unora dintre bunele practici. O sesiune cu postere a permis participanţilor să studieze în detaliu aceste bune studii, venind în completarea sesiunilor de lucru paralele.

 

În plus, reprezentanţii oraşelor, regiunilor şi asociaţiilor au dezbătut care sunt instrumentele cele mai bune pentru a fi implementate la nivel local sau regional, astfel evidenţiindu-se unele dintre cele mai de succes exemple ale strategiilor de prevenţie a generării deşeurilor care implică aspecte legale, de comunicare, acţiuni voluntare şi instrumente economice.

 

În cea de-a doua zi, ACR+ a ţinut Adunarea sa anuală, împreună cu o conferinţa axată pe obiectivele cantitative şi performanţa instrumentelor economice şi pentru reciclare din domeniul managementului deşeurilor, urmată de un seminar tematic despre reutilizare, în cadrul căruia au fost prezentate aspecte socio-economice, legale şi organizaţionale din domeniul activităţilor de reutilizare.

 

Pre-waste este un proiect cu o durată de 3 ani (2010-2012) cofinanţat de Programul INTERREG IV C. Conţine zece parteneri europeni şi are drept scop susţinerea autorităţilor locale şi regionale pentru a îşi îmbunătăţi politicile de prevenţie a generării deşeurilor.

 

Persoane de contact:

Gabriela Ghimis – Manager de Proiect

gabi.ghimis@spcilfov.ro; integrare@cjilfov.ro

Secretariatul Tehnic Pre-waste

info@prewaste.eu

 

Pentru mai multe informaţii despre prevenţia generării deşeurilor puteţi accesa: www.prewaste.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here