Acasă Info Local CREȘTERI DEMOGRAFICE IMPORTANTE ÎN ORAȘELE DIN ILFOV

CREȘTERI DEMOGRAFICE IMPORTANTE ÎN ORAȘELE DIN ILFOV

DISTRIBUIȚI

case 

În Sintești – Vidra există cele mai multe locuințe cu peste cinci camere din țară

Consilierii județeni au aprobat actualizarea Monografiei economico-militare a Ilfovului, document încadrat drept ”secret de serviciu”. Documentul cuprinde date și informații referitoare la principalele elemente geografice și de infrastructură, resursele materiale, energetice și umane, precum și alte date din cadrul unităților administrativ teritoriale necesare pentru susținerea efortului de apărare, asigurarea ordinii publice și securității naționale pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență și de criză, precum și pentru acordarea Sprijinului Națiunii Gazdă (HNS) în cadrul acțiunilor cu statele membre ale NATO și partenere. Datele și informațiile cuprinse în monografie sunt furnizate de autoritățile publice locale, alte instituții publice, operatori economici și persoane juridice de pe raza județului.

Potrivit colonelului Gheorghe Bodolan, șeful Biroului Probleme Speciale Ilfov din cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat, județul are în prezent peste 388.000 de locuitori (aici nefiind luați în calcul cei care locuiesc fără forme legale), creșterile importante, cu peste trei procente, fiind obligatoriu raportate. Creșteri semnificative ale numărului de locuitori s-au înregistrat mai ales în orașele județului: În Popești – Leordeni, populația a crescut cu 2.219 persoane, în Bragadiru cu 1.312 persoane, în Pantelimon cu 1.143 și în Voluntari cu 875. De menționat că 164.036 ilfoveni locuiesc în mediul urban.

Județul Ilfov stă cel mai bine pe țară în ceea ce privește locuințele cu cinci și peste cinci camere, cele mai multe fiind înregistrate în satul Sintești din comuna Vidra. Noroc că nimeni nu își va propune, vreodată, din punct de vedere militar, să mobilizeze acolo populația în cazul uni conflict militar. În județ există, legal, 120.586 locuințe, cu un număr total de 490.987 de camere.

La capitolul legat de agenții economici, în Ilfov există și societăți comerciale care nu au niciun angajat, dar care înregistrează cifre de afaceri de milioane de euro. – VLAD CRISTEA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here