Acasă Editorial De la Bobu încoace…

De la Bobu încoace…

DISTRIBUIȚI

De la Emil Bobu încoace, Klaus Iohannis începe să realizeze că nu este numai președintele “peneliștilor”, “useliștilor” și “#reziștilor”? Este și al cetățenilor români, indiferent de etnie, din câteva județe, inclusiv Constanța, Brașov, Suceava, Covasna și Harghita, județe pe care urmează să le viziteze. După ce a “țopăit” prin Piața Universității și s-a burzuluit la actuala coaliție aflată la guvernare, a realizat că mai are și alte atribuții. Dar ăsta să fie scopul real al demersurilor sale? Nu cumva a realizat că timpul trece și se apropie campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019? Pe cine va da vina Iohannis dacă va pierde cursa pentru un al doilea mandat? Pe Laura – Codruța Kovesi și pe Augustin Lazăr? Pe un PNL aflat, la nivel central, într-o criză continuă de idei și care practică politica “bățului prin gard”? Spun la nivel central, pentru că în teritoriu PNL are niște primari de toată isprava. Pe “pesediști”, “aldiști” și “udemeriști”? Pe întreg poporul român? Vom vedea… Să nu uitam că, în lipsa performanțelor pe perioada în care dețin diferite demnități publice, politicienii găsesc mereu în altă parte vinovații.

Fostul ministru de Interne, comunistul Emil Bobu, într-un moment de maxima sinceritate, aflat în fața instanței de judecată a afirmat: “Onorată instanță, am fost un dobitoc!” Este, cred, singura excepție de la regulă. Bobu a fost sincer.

După ce le-a mulțumit minerilor care i-au bumbăcit pe bucureșteni, Ion Iliescu, încolțit de organele de cercetare penală, a susținut că nu el i-a chemat la București pe Miron Cozma și hoardele sale.

Emil Constantinescu, aflat în scădere de popularitate la alegerile prezidentiale din 2000, a renunțat să mai participe, afirmând că a fost învins de securiști.

În timpul mandatului de la Primăria Capitalei, Traian Băsescu a cerut public un consiliu local care să-l susțină necondiționat. A facut pe dracu în patru și l-a avut. Ce a făcut? Și-a rezolvat propriile interese. În timpul primului mandat la Cotroceni, a cerut “excluderea soluției imorale” de la guvernare și i s-a îndeplinit dorința. A vrut un guvern favorabil, l-a avut. Ce a făcut? Conform propriilor afirmații, un ”stat mafiot”.

Nici Klaus Iohanis nu face excepție de la regulă. Îi stătea în ”coaste” Guvernul Ponta. În lipsa unor idei benefice pentru români, s-a folosit de tragedia de la Clubul Colectiv și a obținut ”Guvernul Meu”. Ce s-a întâmplat? Cât de repede uităm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here