Acasă Anchete DIICOT anunţă o altă redeschidere a dosarului 10 august 

DIICOT anunţă o altă redeschidere a dosarului 10 august 

DISTRIBUIȚI

DIICOT a anunţat vineri că a admis plângerile depuse de şase persoane şi a dispus redeschiderea urmării penale faţă de foştii şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”, dar şi faţă de Speranţa Cliseru, fost prefect al Capitalei, relatează Agerpres.

Decizia de redeschidere a dosarului a fost luată miercuri, 14 aprilie, de către procurorul-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, însă a fost anunţată presei vineri, în aceeaşi zi în care un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a dispus redeschiderea anchetei, la cererea unui protestatar rănit în timpul evenimentelor din 10 august 2018.

Potrivit unui anunţ al DIICOT, procurorul şef adjunct a admis plângerile formulate de către şase petenţi şi a dispus redeschiderea urmăririi penale faţă de foştii şefi ai Jandarmeriei, dar şi în cazul Speranţei Cliseru, fost prefect al Capitalei.

S-a dispus redeschiderea urmăririi penale in rem pentru participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals, respectiv complicitate la abuz în serviciu, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Ordonanţa de redeschidere a urmăririi penale trebuie însă confirmată de un judecător de la Tribunalul Bucureşti. Sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here