Acasă Economie DIN 2015 SE SCHIMBĂ STATUTUL FUNCȚIONARILOR PUBLICI CARE LUCREAZĂ CU FONDURI...

DIN 2015 SE SCHIMBĂ STATUTUL FUNCȚIONARILOR PUBLICI CARE LUCREAZĂ CU FONDURI EUROPENE

DISTRIBUIȚI

fonduri_euro1Cine nu muncește cum trebuie nu mai primește bonus la leafă

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, spune că din 2015 se doreşte introducerea unui sistem de monitorizare a activităţii acelor funcţionari care beneficiază la salariu de un bonus din fonduri europene, adăugând că aceia care persistă în a greşi şi a nu avea rezultate, să fie sancţionaţi prin neprimirea bonusului.

”Anul viitor vrem să schimbăm statutul funcţionarului public pentru persoanele care sunt pe bani europeni. Pentru că nu poţi să ţii astăzi un astfel de om, din cele 2.200 de persoane din fonduri europene, din bani publici, şi care să văd că la ora patru au plecat. Dacă stai în faţa uşii, te dărâmă. Pe mine nu mă interesează la cât se termină ziua de lucru, deşi unii mă pot acuza acum că sunt poate mai dur. Nu este nimeni obligat să stea în sistem. Aceşti oameni vor fi plătiţi, de la 1 ianuarie 2015, din acei bani pentru acel bonus la salarizare, doar pe bază de performanţă”, a afirmat Teodorovici, citat de Agerpres.

Ministrul a explicat că există un sistem informativ care poate arăta ce erori fac funcţionarii şi de câte ori a greşit un angajat din sistemul public într-o anumită perioadă de timp, iar de anul viitor doreşte să impună un procedeu de evaluare a muncii acestor funcţionari. ”Vă dau un exemplu: La POSDRU este un program de care multă lume a fost nemulţumită. Astăzi sistemul nostru informativ arată foarte clar fiecare greşeală care se face de către funcţionar. De fiecare dată când e o greşeală în sistem, o vedem. Se poate vedea lunar de câte ori o persoană anume a greşit. La început îi facem pregătire, că nu poţi imediat să îl penalizezi, dar dacă lucrul acesta continuă, în acea lună nu îşi mai primeşte acel bonus din bani europeni”, a spus ministrul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here