Acasă Editorial SPERANȚE

SPERANȚE

DISTRIBUIȚI

mana_care_scrieCătălin DRAGOMIR

Gata și cu alegerile astea. Că a câștigat sau nu cel pe care l-am votat, alegerile au trecut. De aici mai departe, fără vrajbă, fără ură, trebuie să mergem înainte, să gândim la viitor. De la noul președinte avem așteptări și speranțe. Că va fi bine. În campania electorală ni s-a spus că avem în continuare susținere de peste Ocean, de la Uniunea Europeană, dar și de la coloșii China și Rusia. Deci, acum suntem cu toată lumea și nu va putea să fie decât bine tuturor. Atenție, bine pentru toată lumea! Nu vreau să le fie bine doar leneșilor sau asistaților social care, fie pentru că s-au obișnuit cu posmagii statului, fie că lefurile nu se ridică la valoarea lor, continuă să aștepte ca altcineva să le poate de grijă.

Dacă vrem să trăim ca în Occident, ar trebui să înțelegem că trebuie să și muncim și să ne comportăm ca acolo.

Îmi doresc ca în următorii ani să nu mai aud pe cineva vorbind despre ”greaua moștenire”. Pentru simplu fapt că nu există. Este, de fapt, tot ceea ce am gândit și ales noi în ultimii 25 de ani. Nimeni nu ne-a dat o moștenire, noi am ales să delegăm puterea unor personaje triste, care au gândit doar la propriile buzunare. Așa că ”greaua moștenire” este, de fapt, efectul alegerilor noastre, de care ar trebui să fim responsabili.

Asemenea fiecăruia dintre Dvs. vreau să ne meargă mai bine! Dar cei care ne conduc vor același lucru? Sau alegerile noastre le pun în mâini pârghii atât de puternice încât își permit să facă doar ce convine găștilor și nu ce trebuie, pentru binele general?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here