Acasă Educatie ȘCOALA CU CLASELE I – VIII NR.1 PANTELIMON, MAI MODERNĂ, MAI PRIMITOARE

ȘCOALA CU CLASELE I – VIII NR.1 PANTELIMON, MAI MODERNĂ, MAI PRIMITOARE

DISTRIBUIȚI

Oraşul Pantelimon a demarat implementarea proiectului ”Consolidare, reabilitare şi extindere Școala cu clasele I – VIII nr.1 oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov”, cod SMIS 53947. Acesta se va desfăşura pe o perioadă de opt luni şi este co-finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Proiectul, după cum a declarat în cadrul conferinței de presă primarul Marian Ivan, urmăreşte asigurarea accesului la servicii si oportunități de educație la standarde europene pentru populația de vârstă școlară, prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale a Școlii nr.1, Pantelimon. Proiectul contribuie la atingerea obiectivului strategic al Programului Operational Regional şi anume “sprijinirea unei dezvoltări economice, sociale, echilibrate teritorial a regiunilor României, corespunzător nevoilor lor si resurselor specifice, prin concentrarea polilor urbani de crestere, îmbunătătirea condiţiilor infrastructurale, pentru a face din regiunile României, în special cele mai slab dezvoltate locuri atractive pentru investiţii”

Școala cu clasele I – VIII nr.1 Pantelimon este singura unitate de învățământ primar și gimnazial din oraș, fiind formată din doua cladiri: corp A, Strada Mioriţa nr. 24 A, și respectiv corp B, strada Biruinței nr. 70. În consecință, această unitate este spațiul în care se formează viitoarea forță de munca a orașului/județului, viitorii cetățeni activi, viitori inovatori și antreprenori.

 Cei 1.870 de elevi, cele 66 de cadre didactice și personalul administrativ de aici vor fi beneficiarii direcţi ai rezultatelor proiectului

 Cei 1.870 de elevi, cele 66 de cadre didactice și personalul administrativ de aici vor fi beneficiarii direcţi ai rezultatelor proiectului – spaţii de învăţământ mai numeroase şi mai sigure, ca urmare a reabilitarii acelor spaţii nefuncţionale în acest moment şi consolidării imobilului. Beneficiar indirect al proiectului va fi însă și comunitatea locală, prin faptul că vor intra pe piaţa muncii oameni tineri, pregătiţi care vor putea face faţă concurenţei existente şi cerinţelor pe care angajatorii le cer tinerilor absolvenţi, cee ce va conduce la creşterea economică a zonei şi la diminuarea ratei şomajului.

Proiectul, care va fi gata în luna iunie a anului viitor, finanțat prin Programul Operațional Regional, este implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Pantelimon și are o valoare totală de 13.188.663,55 lei, din care 11.836.316,31 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Aministrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR București Ilfov, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan, a ținut să precizeze faptul că durata economică de viață a proiectului, adică durata pentru care investiția își produce efecte, este de 60 de ani. Nu în ultimul rând, în urma implementării acestui proiect, economia de energie datorată creșterii eficienței energetice se va ridica la 344 de MWh/an. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here