Acasă Economie DJ 101 Balotești – Moara Vlăsiei – Gruiu – Sitaru va fi...

DJ 101 Balotești – Moara Vlăsiei – Gruiu – Sitaru va fi reabilitat complet

DISTRIBUIȚI

Drumul județean 101 Balotești – Moara Vlăsiei – Gruiu – Sitaru, care leagă nordul județului de DN1 și de autostrada A3, va fi reabilitat complet pe o porțiune de 24 de kilometri. Lucrările presupun săpături, turnare straturi de mixtură asfaltică, turnare asfalt, realizare piste de bicicliști, creare de spații pentru autobuz și plantarea de arbori pe marginea drumului.

Valoarea totală a investiției se ridică la 116 406 583, 68 lei, din care contribuția Consiliului Județean Ilfov este de 55 728 029, 27 lei.

Contractul de finanțare a fost semnat, la 18 februarie, de președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, și de directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI), Dan Nicula.

După cum se știe, Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI) este organism intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR).

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache: ”Noi azi finalizăm un proces început acum câțiva ani, pentru cea mai importantă rută de transport județean. Reabilităm și modernizăm, în total, 80 de kilometri de drumuri județene. Lucrările ne costă 60-70 de milioane de euro, în condițiile în care noi am primit, prin buget, suma de un milion de euro pentru toți cei peste 450 de kilometri de drumuri județene pe care îi avem în administrare. Soluția salvatoare au fost fondurile europene, care ne permit să îmbunătățim infrastructura. Infrastuctura, educația, școlile atrag investiții în județ, iar investițiile, dacă au loc pe un fond economic predictibil, aduc dezvoltare economică. Creșterea calității vieții se poate face doar prin dezvoltare economică susținută”.

Administratorul public al județului Ilfov, Ionel Scrioșteanu: ”Odată cu semnarea acestui contract de finanțare accesăm sută la sută fondurile europene alocate în această regiune pentru drumurile județene. Proiecte de reabilitare a drumurilor județene mai avem și sperăm ca Guvernul să redistribuie din fondurile europene pe care nu le-au accesat alte regiuni. Pentru porțiunea din DJ 101 pe care urmează să o reabilităm avem demarate deja procedurile de licitație și sperăm că lucrările să înceapă în primăvară”.

Porțiunea de drum din DJ 101, care va intra în reabilitare, trece prin comune în care locuiesc, în total, aproape 25.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here