Acasă Anchete DNA anchetează firme din industria viticolă

DNA anchetează firme din industria viticolă

DISTRIBUIȚI

george-ivanescuOmul de afaceri George Ivănescu, unul dintre acţionarii firmei Murfatlar, a fost adus cu mandat la DNA, în dosarul în care luni au fost făcute percheziţii la firme din industria viticolă şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de fapte de corupţie şi evaziune fiscală, prin care ar fi fost produs un prejudiciu de aproximativ 600 de milioane de lei.George Ivănescu a fost ridicat în urma percheziţiilor şi dus la DNA pentru audieri.

DNA a anunțat astăzi percheziţii la 28 de adrese din Bucureşti şi judeţele Constanţa, Ilfov, Buzău şi Prahova, la sediile unor firme din industria viticolă şi la locuinţele mai multor persoane.

Este vorba despre cercetări pentru infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi evaziune fiscală, fapte care ar fi fost comise în perioada 2010-2014.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de aproximativ 600 de milioane de lei.

Potrivit Sfin.ro, rețeaua de firme verificată de DNA îi are ca acționari, în afară de George Ivănescu, și pe Emanuel Corneliu Dobronăuțeanu, Ion Șerban Dobronăuţeanu și Cătălin Bucura. Aceștia controlează o reţea de zeci de societăți autohtone şi offshore-uri poziţionate în jurul mărcii Murfatlar, grup care a acumulat o datorie la bugetul public de peste 1,1 miliarde de lei. Murfatlar România, Fermele Murfatlar, Biborțeni, Principal Company, Vitivinicola Basarabi, Hansa Distribution, Euroavipo, United Euro Distribution, Signus Romania Distribution sunt cele mai cunoscute firme controlate de cei patru oameni de afaceri. Toate se află în insolvență sau în faliment şi au ca obiect de activitate producerea, comercializarea şi distribuţia de: băuturi alcoolice, sucuri, apă minerală, mezeluri şi ţigări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here