Acasă Economie Doar 18% din sumele alocate prin PNDL au fost destinate drumurilor judeţene...

Doar 18% din sumele alocate prin PNDL au fost destinate drumurilor judeţene şi comunale

DISTRIBUIȚI

Premierul Florin Cîţu a declarat că doar 18% din sumele care au fost alocate în cele două programe naţionale de dezvoltare locală (PNDL) au avut ca destinaţie infrastructura rutieră și a promis că guvernul va aloca fonduri de la bugetul de stat pentru reabilitarea drumurilor comunale şi judeţene, potrivit Agerpres.

Cîțu, care e în turneu electoral în filialele PNL înaintea congresului partidului, a declarat în localitatea hunedoreană Romos că la Compania Naţională de Investiţii (CNI) au fost depuse proiecte în valoare de 7 miliarde de lei pentru care vor fi alocate resurse de la buget, deoarece nu se pot finanţa din fonduri europene.

„În România, în ultimii ani, deşi au fost două programe PNDL, doar 18% din bani s-au dus spre drumuri. Restul banilor au fost folosiţi, din punctul meu de vedere, ineficient. Şi atunci, astăzi, la CNI există proiecte depuse de 7 miliarde de lei, drumuri judeţene şi comunale, care nu pot fi finanţate nici prin fonduri europene, nici prin PNRR, nici prin altceva. Pentru aceste drumuri vom aloca resurse de la buget pentru că este nevoie de aceşti bani, nu trebuie să sufere nimeni, şi pornim cu acest program”, a spus Florin Cîţu.

Şeful Executivului a arătat în cazul drumurilor comunale vor avea prioritate acele localități unde există deja introduse reţele de apă şi canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here