Acasă Info Local Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari intră, la rândul lor, în carantină

Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari intră, la rândul lor, în carantină

DISTRIBUIȚI

Alte patru localităţi din judeţul Ilfov – Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari – ar urma să intre în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile. Numărul total al localităților din jurul Bucureștiului în care se aplică această măsură va ajunge, astfel, la 14.

Prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zamfir, a precizat, sâmbătă, la Digi 24, că se aşteaptă emiterea, de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a ordinului de carantină zonală.

”Aseară, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a analizelor de risc transmise de către cei de la DSP şi cu avizul INSP, s-au transmis propunerile de carantină zonală pentru cele patru localităţi – Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari”, a afirmat Daniel Zamfir.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov vineri, incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a trecut de 6 în aceste localităţi: Domneşti – 6,98, Jilava – 6,66, Pantelimon – 6,82, Voluntari – 7,43.

Alte trei localități din județul Ilfov – Berceni, Brănești și Otopeni au ajuns în această situație începând de joi seară, de la ora 22:00, după ce rata de infectare a trecut de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Anterior, această măsură fusese luată pentru alte cinci: Bragadiru, Clinceni, Chiajna, Dobroești și Cornetu.

Ilfov a ajuns vineri pe primul loc în topul incidenței cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, cu o rată de infectare raportată vineri de 6,37 față de 5,79 cu o zi înainte. Creșterea este rapidă în județ, indicele fiind de 5,35 acum două zile și 4,85 în urmă cu trei zile. Ilfov a raportat vineri 379 de cazuri noi.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat vineri că Bucureştiul nu va intra în carantină, dar se vor înmulţi controalele în weekend în mall-uri şi pieţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here