Acasă Educatie Dragnea, Dăncilă și Popa, puși la colț de Universitatea București

Dragnea, Dăncilă și Popa, puși la colț de Universitatea București

DISTRIBUIȚI

Universitatea din Bucurestia a emis un comunicat în care ii acuză pe Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Valentin Popa ca actioneaza cu ”ură și cu răzbunare”. ”Din ura si cu razbunare, dl. Ministru Popa, alaturi de colegii sai de partid, dl. Dragnea si d-na Dancila, au taiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi si mai prestigioase universitati romanesti, universitatile din Consortiul Universitaria, si le-au impartit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetati de scaun ale invatamantului universitar romanesc”. ”Numai la doctorat, reducerea va avea un impact de peste 3,6 milioane de lei, in timp ce la master si la licenta, suma cu care bugetul Universitatii va fi vaduvit este de 5,4 milioane de lei”, precizeaza Universitatea.

”Despre triumful mediocritatii si al gastilor politice Domnii Valentin Popa si Gigel Paraschiv lovesc din nou! De data aceasta, si cu binecuvantarea domnului Liviu Dragnea si a d-nei Viorica Dancila.

Dupa ce, probabil, domnul Valentin Popa a decis, spre beneficiul public si personal, sa staruie, cu mai mare atentie, asupra “literelor” si nu ne-a mai desfatat, in ultima vreme, cu pronuntari publice, iata ca acum trece si la cifre. Te-ai astepta, nu-i asa, din partea unui distins inginer, care, dupa cum declara, “nu are intotdeauna toate cuvintele la domnia sa”, ca macar aici, in domeniul cifrelor, sa arate o ireprosabila rigurozitate.

Cu ura si cu razbunare, dl. Ministru Popa, alaturi de colegii sai de partid, dl. Dragnea si d-na Dancila, au taiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi si mai prestigioase universitati romanesti, universitatile din Consortiul Universitaria, si le-au impartit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetati de scaun ale invatamantului universitar romanesc.

Este lipsita de orice justificare rationala scaderea arbitrara a numarului de locuri repartizate Universitatii din Bucuresti pentru anul universitar 2018 – 2019, pe toate cele trei cicluri de studii: licenta, cu 60 de locuri mai putin; master, cu 335 de locuri mai putin, adica cu 10% mai putin decat anul trecut; iar la doctorat, poate va intrebati cate locuri a primit Universitatea? Stim ca studiul facut serios nu e pe placul domniilor lor, poate si de aceea au taiat din “pixul de demnitar” 59 de locuri, adica 17% fata de locurile din anul precedent.

Cum ne va afecta? Simplu: numai la doctorat, reducerea va avea un impact de peste 3,6 milioane de lei, in timp ce la master si la licenta, suma cu care bugetul Universitatii va fi vaduvit este de 5,4 milioane de lei.

Trebuie sa le spunem studentilor nostri, absolventi de licenta sau de master la drept, stiinte politice, filosofie, istorie sau litere, ca din grija partidului, incepand din toamna, locurile lor se duc la universitati locale, infiintate dupa 1989, universitati al caror prestigiu abia daca poate trece dincolo de limitele propriei regiuni. Si atunci, nu putem decat sa le facem o “modesta propunere” studentelor si studentilor nostri: din toamna, sa se duca sa isi faca masteratul sau doctoratul la tractoare, paduri sau ingineria motostivuitoarelor. Fara ifose de stiinte umaniste. Oricum, pentru a conduce Romania, iti trebuie, mai nou, diploma de inginer, luata de la universitati de anticamera politica.

Este un timp al polemicii si un timp al deciziilor institutionale sobre si lucide! Va anuntam ca Universitatea din Bucuresti va actiona Ministerul Educatiei in contencios administrativ, pentru ca vrem sa aflam prin ce miracol “criteriile” de alocare a cifrelor de scolarizare pentru toamna acestui an au penalizat universitatile din Consortiu si le-au recompensat pe aproape toate celelalte”.

Prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rector, Universitatea din Bucuresti

Prof. univ. dr. Marian Preda, Presedinte Senat, Universitatea din Bucuresti

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here