Acasă Educatie Elevii din Ilfov învață să acorde primul ajutor în caz de arsuri

Elevii din Ilfov învață să acorde primul ajutor în caz de arsuri

DISTRIBUIȚI

Luni, 8 aprilie 2024, Ilfov – Câteva sute de elevi din localitățile Glina și Cățelu au deprins noțiuni importante despre măsurile corecte de prim ajutor în caz de arsuri, în cadrul Campaniei ”Stop Arsuri”, o campanie de responsabilizare privind arsurile la copii derulată de Clinica de Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu. Astfel, elevii, împreună cu cadrele didactice, au participat la ore de prevenție și reacție, unde au învățat despre cum se produc arsurile, cum se pot feri de accidente și, nu în ultimul rând, au avut șansa de a pune întrebări și de a primi răspunsuri de la personal medical specializat.

Mai mult, elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 din Glina și la Școala Gimnazială nr. 2 din Cățelu au primit materiale tematice dezvoltate în cadrul campaniei ”Stop Arsuri”: flyere, broșuri și cărți de benzi desenate cu informații esențiale, transpuse în limbajul generației actuale.

Seria de evenimente de informare va continua cu alte ore deschise, susținute atât în școli din Ilfov, cât și din București.

Pericolul producerii de arsuri la copii este ridicat în România, în special în cazul copiilor mici. Potrivit estimărilor, în fiecare an peste 10.000 copii suferă arsuri care necesită asistență medicală de urgență. De asemenea, copiii și tinerii din mediul rural sunt mai predispuși acestui tip de arsuri din cauza implicării lor în activități gospodărești, cum ar fi aprinderea și întreținerea focului, de la vârste fragede.

1 COMENTARIU

  1. […] Luni, 8 aprilie 2024, Ilfov – Câteva sute de elevi din localitățile Glina și Cățelu au deprins noțiuni importante despre măsurile corecte de prim ajutor în caz de arsuri, în cadrul Campaniei ”Stop Arsuri”, o campanie de responsabilizare privind arsurile la copii derulată de Clinica de Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here