Acasă Economie FEMEILE ”CONSERVATOARE” DIN ILFOV

FEMEILE ”CONSERVATOARE” DIN ILFOV

DISTRIBUIȚI

112 femei din Vidra s-au calificat pentru meseria de lucrator in domeniul productiei de conserve din fructe si legume si in antreprenoriat, printr-un proiect european obtinut de o asociatie pentru regiunea Bucuresti-Ilfov.  Oportunitatile create au determinat-o pe Constanta Radu, de 59 de ani, sa devina ambasadoare a antreprenoriatului feminin la nivel local, aceasta fiind una dintre participantele la cursurile gratuite de calificare ca lucrator in productia conservelor din fructe si legume si de antreprenoriat.

calificareDesi provine dintr-o familie rurala de gospodari, care s-a indeletnicit toata viata cu legumicultura si pentru care conservarea fructelor si legumelor este o traditie, Constanta Radu recunoaste ca nu a invatat acasa cum sa prepare corect conservele.

Ambitia de a mentine vii retetele traditionale din comunitatea ei si dorinta de a consuma produse naturale au fost principalele motive pentru care s-a inscris la cursuri. ”Mai multe fete pe care le-am convins sa se inscrie in proiect vor sa-si deschida afaceri, sa comercializeze conserve din fructe si legume. Eu imi doresc, pentru inceput, sa invat sa pregatesc corect conservele, folosind numai ingrediente naturale. Materia prima o iau din gradina si din livada mea, dar mai am de invatat cum sa o valorific cat mai bine. La cursuri am aflat, de exemplu, ca exista un soi de prune din care pot sa fac peltea la care nu mai trebuie sa adaug zahar. Zilele urmatoare vreau sa-mi cumpar pruni, visini, meri, gutui, coacaze si mure” a marturisit Constanta Radu.

Pentru a veni in sprijinul cursantelor care doresc sa porneasca o afacere locala, vor fi infiintate bucatarii comunitare complet utilate si avizate igienico-sanitar, care le vor sta la dispozitie pentru o productie sigura si legala.

Inscrierile continua pana la epuizarea celor 392 de locuri disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here