Acasă Economie FGCR a acordat, în ultimii 20 de ani, 118.000 de garanţii, în...

FGCR a acordat, în ultimii 20 de ani, 118.000 de garanţii, în valoare totală de 10,6 miliarde de lei

DISTRIBUIȚI

Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) a acordat, în ultimii 20 de ani, 118.000 de garanţii, în valoare totală de 10,6 miliarde de lei, arată datele oficiale prezentate, marţi, de directorul adjunct al instituţiei, Diana Lazăr, la Bucharest Food Summit 2018, anunță Agerpres.ro.

”Numărul de garanţii acordate de Fondul de Garantare a Creditului Rural, în perioada 1998 – 2018, este de 118.000, în valoare de 10,6 miliarde de lei, iar creditele aferente acestor garanţii sunt de 15,6 miliarde de lei. Dacă este să ne referim la numărul de garanţii, constatăm că regiunea de sud-est, cu judeţele Brăila, Galaţi, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Vrancea, este cea care ocupă primul loc. De asemenea, zona de sud, cu judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman, ocupă locul întâi din punct de vedere al valorii totale a garanţiilor acordate. Zona de nord-est este cea care ocupă locul 2, atât din punct de vedere al numărului de garanţii, cât şi din cel al volumului de garanţii acordate. Aici intră judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Suceava şi Vaslui. Suceava este judeţul care are numărul cel mai mare de garanţii acordate, urmat de judeţele Constanţa şi Iaşi. Acestea sunt şi judeţele de la care FGCR a primit cele mai multe cereri de plată. Există şi un judeţ care se află pe primul loc din punct de vedere al numărului de garanţii plătite raportat la numărul de garanţii acordate, şi acesta este Mehedinţi, cu 3.051 de scrisori de garanţie şi nicio cerere de plată adresată Fondului”, a spus Lazăr.

Numărul cererilor de plată neonorate de Fond se situează la 8,67% din total şi, până în prezent, nu s-a pierdut niciun litigiu pentru garanţiile care nu au fost onorate.

Oportunităţile de afaceri din agricultură, producţie alimentară, logistică şi HORECA din România şi Europa de Sud-Est au fost analizate la Bucharest Food Summit 2018, o platformă transdisciplinară de dezbatere a problemelor din aceste domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here