Acasă Educatie Grădinița nr.1 Cernica: Primul cod, primul pas spre viitor

Grădinița nr.1 Cernica: Primul cod, primul pas spre viitor

DISTRIBUIȚI

Copiii din Grădinița nr.1 Cernica au avut primul contact cu programarea. Nu în fața unui calculator, ci la locul de joacă din curtea grădiniței. Acolo au programat pe rând un personaj de poveste să ajungă la broscoiul Oac.

Folosind comenzi simple, un pas înainte, întoarce-te la dreapta, întoarce-te la stânga, conduc pas cu pas, asemenea liniilor de cod, personajul de poveste spre ținta stabilită. Lucrurile s-au complicat atunci când pe traseu au apărut obstacole, dar copiii au reușit să le ocolească.

Putem spune că atunci când toți copiii au ajuns la broscoi au făcut primul pas spre viitor, au devenit programatori. Această activitate s-a desfășurat în cadrul proiectului eTwinning “A funny school year” la care participă școli și grădinițe din 21 de țări, inclusiv Scoala Gimnazială nr.1 Cernica – școală eTwinning  și a marcat mai multe evenimente: Code Week, Zilele Erasmus+ și Ziua Învățării Nonformale. Code Week este un eveniment european care își propune să aducă competențele digitale și bazele programării la îndemâna oricui, prin activități aplicative și distractive. Erasmus days este o sărbătoare europeană a educației și cetățeniei, sub patronajul Comisiei Europene și a președintelui Parlamentului European.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here