Acasă Economie Guvernul a aprobat ceea ce trebuia făcut de mult

Guvernul a aprobat ceea ce trebuia făcut de mult

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat o ”mini amnistie fiscală” prin care vor fi anulate anumite obligaţii de plată pentru drepturi de autor, PFA, CASS, diurne, în cazul cărora sunt deschise procese între ANAF şi diverşi contribuabili, deoarece costul procesele depăşeşte cuantumul banilor obţinuţi, a anunţat premierul Ponta. Peste două zile proiectul va fi trimis pentru dezbatere la Parlament în regim de urgență.

La finalul ședinței, Corneliu Calotă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că măsurile acestui proiect vizează circa patru milioane de contribuabili. Până atunci, Ministerul Finanţelor şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate vor clarifica unele detalii.

În noul act normativ trebuie să se vadă clar că tot ceea ce este în trecut și până la 1 iunie a.c., sume pentru care există procese între ANAF şi diverşi contribuabili referitoare la PFA, la drepturi de autor, CASS-ul pentru cei care nu au venituri, la acele diurne pentru şoferi, deci toate cele în care noi ne aflăm într-o mulţime de procese, a declarat prim-ministrul Victor Ponta. Parlamentul urmează să-l dezbată urgent, Camera Deputaţilor fiind decizională.

ANAF a suspendat emiterea deciziilor privind regularizarea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru anul 2012, după ce unii contribuabili au fost înştiinţaţi că au de plătit sume mai mari decât veniturile obţinute. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here