Acasă Anchete Ilfov: 26 de perchiziții la evazioniști

Ilfov: 26 de perchiziții la evazioniști

DISTRIBUIȚI

Miercuri dimineață, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au efectuat 26 de percheziții, în municipiul București și județele Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Prahova, la sediile mai multor firme și locuințele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de aproape 9.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 26 septembrie a.c, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au efectuat 26 de percheziţii, în municipiul Bucureşti și județele Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Prahova, la domiciliile unor persoane și sediile sociale ale unor societăți comerciale cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Din materialul probator administrat până în prezent, au rezultat indicii că persoanele în cauză, în perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2014, ar fi creat un sistem prin care societăţi comerciale controlate şi administrate în fapt de acestea, dar şi societăţi ce aparţineau altor persoane, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, respectiv de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

Activitatea infracțională se realiza prin evidenţierea în contabilitate şi în documentele legale (deconturile de T.V.A. şi declaraţiile privind obligaţiile de plată către bugetul de stat) a unor operaţiuni nereale şi cheltuieli fictive, în baza unor relaţii cu societăţi controlate în fapt tot de persoanele bănuite.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de 8.982.728 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, eludate la plată. În vederea continuării cercetărilor, 32 de persoane au fost conduse la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here