Acasă Educatie Ilfov: Poliția și Jandarmeria asigură ordinea și siguranța publică pe lângă unitățile...

Ilfov: Poliția și Jandarmeria asigură ordinea și siguranța publică pe lângă unitățile de învățământ

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii ilfoveni acționează la data de 13 septembrie a.c. în proximitatea unităţilor de învăţământ pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Cu ocazia începerii noului an şcolar 2021- 2022, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov desfăşoară activităţi pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ.

Pe lângă misiunea de a preveni săvârşirea unor fapte antisociale, inclusiv a celor comise cu violenţă, în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă a acestora, forţele de ordine asigură şi respectarea prevederilor legale în vigoare pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În contextul începerii anului şcolar, valorile de traficului rutier pe drumurile publice pot creşte. În acest sens, poliţiştii rutieri acţionează în proximitatea unităţilor de învăţământ pentru asigurarea fluidizării traficului rutier în zona unităţilor de învăţământ şi pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.

Totodată, sunt controlate unitățile economice din zona adiacentă unităților de învățământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse care pot fi comercializate minorilor.

Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare și să intervină ori de câte ori este nevoie.

Recomandări de natură preventivă pentru siguranţa elevilor:

 

Pentru părinţi:

– Verificaţi de câţi bani de buzunar dispune copilul dumneavoastră şi cum îi cheltuieşte;

– Dacă copilul dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor şi nu acceptaţi răspunsuri facile;

– Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute;

– Educaţi-vă copilul să nu primească daruri de la persoane necunoscute şi nici să nu dea relaţii despre programul dumneavoastră de lucru;

– Interesaţi-vă permanent de situaţia şcolară a copilului dumneavoastră şi de cercurile lui sociale.

 

Pentru elevi:

– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător;

– Nu primiţi bunuri de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii;

– Învăţaţi numărul de telefon de acasă şi al părinţilor şi adresa la care locuiţi;

– Evitaţi să purtaţi bijuterii sau alte obiecte de valoare.

 

Recomandări pentru siguranţa în trafic

 

Pentru elevi:

– Traversaţi pe trecerile semnalizate! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!

– La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile şi asiguraţi-vă temeinic înainte de a trece drumul! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare.

– Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă.

– Aşteptaţi sosirea mijloacelor de transport în comun numai pe trotuar sau pe refugiile special amenajate.

– Nu vă jucaţi pe partea carosabilă a drumurilor publice sau în apropierea acestora, ori pe aleile intens circulate dintre blocurile de locuinţe.

Pentru conducătorii de vehicule:

– Manifestaţi atenţie şi prudenţă sporită, în mod special în proximitatea trecerilor pentru  pietoni şi a şcolilor. Acordaţi atenţie trotuarelor şi zonelor apropiate de partea carosabilă.

De asemenea, Jandarmeria Ilfov asigură măsurile de ordine și siguranță publică, la toate unitățile de învățământ din zona de responsabilitate, pentru începerea unui nou an școlar în siguranță pentru preșcolari, școlari, cadre didactice și părinți.

Jandarmii ilfoveni se află la sediile unităților de învățământ pentru prevenirea și combaterea fenomenului de violență școlară, precum și pentru luarea măsurilor legale privind asigurarea respectării normelor de protecție pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, jandarmii ilfoveni, în sistem integrat cu structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne, organizează pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative. Foto: FB Poliția Română

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here