Acasă Economie Încă un pas pentru lărgirea la patru benzi a Prelungirii Ghencea

Încă un pas pentru lărgirea la patru benzi a Prelungirii Ghencea

DISTRIBUIȚI

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești

Consilierii generali au aprobat, la 26 septembrie, proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: ”Am supus spre aprobare Consiliului General noii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Prelungirea Ghencea, prevăzut atât în Masterplanul pentru transport și trafic al Municipiului București cât și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București-Ilfov, urmare a refacerii studiului de fezabilitate în acord cu noile condiții.Valoarea totală estimată a investiției este de circa 122 milioane euro și va fi suportată de la bugetul municipal. Proiectul presupune lărgirea și modernizarea bulevardului Ghencea, pe o lungime de 6 km, începând de la capătul tramvaiului 41 și până la Șoseaua de Centură”.

Firea a mai explicat ca noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lățime de 6 m, spații verzi între trotuar și partea carosabilă (3m). Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate. Se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here