Acasă Info Local Incendiul de la Afumați a fost stins

Incendiul de la Afumați a fost stins

DISTRIBUIȚI

Incendiul de la depozitul cu materiale plastice din Afumaţi a fost stins, vineri, 27 decembrie, după mai bine de trei ore de la anunţarea acestuia, focul mistuind aproape întreaga suprafaţă a clădirii.

”E vorba de o platformă cu trei depozite, un depozit de 4.000 mp şi două depozite de circa 800 – 1.000 mp, în vecinătăţi mai avem o vilă P+1 şi alte locuinţe particulare. Flăcările erau foarte puternice, la 10-15 metri înălţime, temperatura de 800-1.000 grade, incendiul este localizat, flacăra este aproape lichidată, mai sunt focare la care intervenim punctual. Având în vedere degajările de fum, echipajul nostru a efectuat o serie de măsurători şi valorile au fost depăşite în momentul iniţial al arderii. În momentul de faţă, nu mai sunt probleme privind valorile din atmosferă”, a declarat, la Digi24, inspectorul şef al ISU Bucureşti-Ilfov, colonelul Orlando Şchiopu.

După cum am anunțat, un incendiu puternic a cuprins vineri dimineaţa un depozit cu materiale plastice din comuna Afumaţi. Au intervenit 25 de autospeciale de stingere şi peste 100 de pompieri. Numărul mijloacelor de intervenţie a fost suplimentat, ulterior, cu patru autoscări şi două autospeciale pentru descarcerare plus un echipaj SMURD.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Bogdan Toma, a declarat că la locul incendiului a fost trimis şi echipajul CFRN pentru a se verifica substanţele toxice din zona incendiată. Garda de Mediu a precizat că nu există probleme pentru populație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here