Acasă Educatie IȘJ Ilfov trebuie să știe: Nu mai merge cum mergea…

IȘJ Ilfov trebuie să știe: Nu mai merge cum mergea…

DISTRIBUIȚI

Unitățile școlare din învățământul preuniversitar își fac în această perioadă planul de școlarizare pentru anul viitor. Una din reguli va fi să nu mai aibă clase cu efective mai mici decât numărul minim prevăzut de Legea educației, întrucât trebuie să se încadreze în bugetul care se face din finanțarea per elev. Această prevedere impune practic comasări de clase în unitățile școlare.

Regula este impusă atât la grădinițe, cât și la școli și licee, precum și la învățământul postliceal. Numărul minim de copii prevăzuți într-o grupă este stabilit de articolul 63 din Legea educației. Astfel, la învățământul preșcolar, grupa cuprinde în medie 15 preșcolari, dar nu mai puțin de zece și nu mai mult de 20. La învățământul primar, clasa cuprinde în medie 20 de elevi, dar nu mai puțin de 12 și nu mai mult de 25. Pentru învățământul gimnazial, clasa cuprinde în medie 25 de elevi, dar nu mai puţin de 12 şi nu mai mult de 30, iar la învăţământul liceal, profesional și postliceal, clasa cuprinde în medie 25 de elevi, dar nu mai puţin de 15 şi nu mai mult de 30.

Proiectul de școlarizare și planul de fundamentare vor fi dezbătute în consiliul profesoral și aprobate apoi de Consiliul de Administrație. Reducerea claselor cu efective mai mici decât minimum prevăzut de Legea educației va aduce și o creștere a învățământului cu predare în regim simultan. – CĂLIN MATEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here