Acasă Info Local JILAVA ÎȘI ALEGE DUMINICĂ PRIMARUL

JILAVA ÎȘI ALEGE DUMINICĂ PRIMARUL

DISTRIBUIȚI

Poliția și Jandarmeria Ilfov – chiar dacă nu anunta oficial – veghează la buna desfășurare a scrutinului

Duminica 11 iunie 2017 sunt organizate alegeri locale parțiale în 49 de localități, printre ele numărându-se și comuna Jilava din județul Ilfov. Primarul ales, Adrian Mladin, se află după gratii pentru corupție, localitatea fiind condusă de un primar interimar de zece luni.

S-au înscris în cursa electorală – în ordinea în care sunt trecuți pe buletinul de vot – reprezentanții PMP, PNL, PSD, ALDE și Partidului Republican.

Chiar dacă pentru acest important moment pentru comuna Jilava, IPJ Ilfov nu a transmis oficial, până la această oră, un comunicat prin care să arate ce măsuri întreprinde pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării alegerilor, am aflat, totuși, că a fost efectuat instructajul a 40 de polițiști și că au fost organizate cinci echipe de cercetare a sesizărilor privind încălcarea legislației electorale, formate din ofițeri specialiști din cadrul Biroului Control Intern.

De asemenea, au fost constituite două echipe de intervenţie, formate din poliţişti din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, care, în cazul producerii unor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, vor fi dislocate imediat în zona respective și vor fi efectuate controale în zona secţiilor de votare pentru verificarea siguranţei acestora şi pentru descoperirea şi înlăturarea eventualelor mijloace şi substanţe periculoase care pot provoca incendii şi explozii, înainte de instituirea pazei la secţiile de votare.

S-au stabilit microfiltre și patrule pentru prevenirea și combaterea tuturor faptelor care pot constitui contravenții la Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităților publice locale sau infracțiuni electorale prevăzute de Codul Penal.

Pentru desfăşurarea alegerilor din comuna Jilava au fost organizate organizate cinci secţii de votare, toate fiind asigurate cu pază de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov.

Organizarea și coordonarea activităților în vederea creării cadrului optim de desfășurare a procesului electoral este realizată și de Inspectoratului Județean de Jandarmi Ilfov, instituție care, la rândul său, nu a transmis niciun comunicat oficial în acest sens. – Foto: Facebook

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here