Acasă Info Local La Ilfov, Dragnea nu vede PMP alături de PSD

La Ilfov, Dragnea nu vede PMP alături de PSD

DISTRIBUIȚI

Uită PMP că face parte din PPE, alături de PNL? – Situația în Ilfov în ceea ce privește președinția Consiliului Județean rămâne, deocamdată, ”în discuție”, existând tot felul de speculații în ceea ce privește eventualele alianțe pentru detronarea liberalului Marian Petrache.Petrache si Dragnea

Pentru că PNL a obținut, în urma scrutinului din 5 iunie, 16 mandate de consilieri județeni, PSD – 12, ALDE – 3 și PMP – 2, atât liberalii, cât și social-democrații se află la mâna popularilor lui Traian Băsescu.

După ce la prima strigare a ieșit zvonul potrivit căruia PSD pare dispus să cedeze PMP postul de președinte al consiliului județean numai ca să nu mai stea la butoane Petrache încă patru ani, președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat: ”Acolo (în Ilfov, n.r.) le-am dat libertatea să încerce să găsească o majoritate, nu ştiu dacă vor face cu PMP, probabil că nu’”. ”Este o nuanţă foarte importantă, vă spun foarte cinstit. Pot fi situaţii ca într-unul sau alte judeţe, unde este imperios necesar să nu mai fie preşedinte de consiliu cineva de la PNL, de exemplu Ilfov, unde vă spun sincer este un obiectiv ca domnul Petrache să nu mai fie preşedinte de Consiliu Judeţean, nu pentru faptul că e de la PNL, că nu avem o problemă politică, ci pentru faptul că mandatul dumnealui a fost toxic în ultimii ani de zile”, a declarat Dragnea la B1TV.

Liberalii mai au nevoie de un singur vot pentru a face majoritatea în noul consiliu. Se mizează pe faptul că președintele PMP Traian Băsescu îl consideră pe liderul ALDE, Călin Popescu – Tăriceanu, un ”dușman politic” încă din 2007, certurile lor publice de-a lungul vremii făcând deliciul presei, dar și pe apartenența PMP la PPE, alături de PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here