Acasă Politic Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: ”Nu poţi să schimbi politica de dezvoltare...

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: ”Nu poţi să schimbi politica de dezvoltare a unui judeţ din două în două luni”

DISTRIBUIȚI

Mandatul de parlamentar devine tot mai atrăgător pentru actualii şefi de consilii judeţene, în condițiile în care de anul viitor ne întoarcem la alegerea președinților acestor instituții din rândurile consilierilor județeani.

Șefii de consilii județene au fost ales direct, de cetățeni, doar în 2008 și în 2012, marea reformă electorală de acum ducându-ne, așadar, în urmă cu șapte ani, pe principiul ”Tot mai bine era înainte”. Referitor la acest aspect, Marian Petrache, președinte al CJ Ilfov, secretar general al PNL, spune: ”Din 2016, un mare dezavantaj este faptul că preşedintele, în loc să fie direct răspunzător în faţa cetăţenilor, va fi răspunzător în faţa consilierilor judeţeni. Trebuie să aibă o anumită stabilitate. Nu poţi să schimbi politica de dezvoltare a unui judeţ din două în două luni”.

Unii președinți de consilii județene, care au avut două, trei, patru mandate, în noile condiţii, când personalitatea lor nu mai are niciun fel de importanţă, este foarte posibil să nu mai candideze. Este aiurea să vină la votul consilierilor, după ce au fost aleși în mod direct de cetățenii din județ.

Întoarcerea la veche avariantă de alegeri nu este susținută de liberali, însă va fi adoptată de Parlament întrucât PSD are majoritatea voturilor.

Social-democraţii conduc în prezent 23 din cele 41 de posturi de preşedinţi de consilii judeţene, liberalii 14, UDMR – două, iar UNPR şi PC câte unul.

1 COMENTARIU

  1. Dl Petrache, sustinut de cine? Duce impreuna cu aut. Din pantelimoln,o politica de extermnare a populatiei! Si-i dau ca ex. Firmele de maxi taxi, in masinile carora o persoana cu handicap locomotor, pareza, nu poate urca!Sa nu discutam politicile dvs. Dl.Petrache!Veniti in orasul Pantelimoln, si mergeti cu maxi taxi 146.Si dupa aceea mai putem discuta.Cu stima .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here